Ηράκλειο: «Πράσινο φως» για τη δημιουργία ενός «πνεύμονα» πρασίνου στον Αϊ Γιάννη

Ηράκλειο
Ηράκλειο: «Πράσινο φως» για τη δημιουργία ενός «πνεύμονα» πρασίνου στον Αϊ Γιάννη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην έκταση που βρίσκεται στον δρόμο προς το νέο κοιμητήριο

«Πράσινο φως» για να διαμορφωθεί ένας... «πνεύμονας» πρασίνου στο οικοδομικό τετράγωνο (Ο.Τ.) 38 στον Αϊ Γιάννη και συγκεκριμένα στην έκταση που βρίσκεται στον δρόμο προς το νέο κοιμητήριο, αμέσως μόλις περάσει κανείς κάτω από την εθνική οδό, απέναντι από μεγάλη καφετέρια με παιδότοπο, άναψε τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου.

Στη συνεδρίαση παρουσιάστηκε διά του αντιδημάρχου Δημοτικής Περιουσίας και δημοτικού συμβούλου της «Ηράκλειας Πρωτοβουλίας» Μανόλη Βασιλάκη σχετική πρόταση της παράταξης, μετά από αιτήματα κατοίκων της περιοχής, ενώ όπως απάντησε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης, σύντομα θα ξεκινήσει η φύτευση για τη διαμόρφωση του πρασίνου.

Η εισήγηση-πρόταση

«Βορείως του Ο.Τ. 38 (1501) της πολεοδομικής ενότητας “Αϊ Γιάννης- Μεσαμπελιές- Φορτέτσα” βρίσκεται χώρος πρασίνου, που περιβάλλεται από τις οδούς Νικολάου Κρασαδάκη, Χαράλαμπου Παπαδάκη και Κλεισούρας. Εντός αυτού υπάρχει αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΗ. Μεγάλο τμήμα του χώρου αυτού περιλαμβάνεται στην ιδιοκτησία με αρ. 090602, από την οποία παραχωρούνται ως εισφορά σε γη συνολικά: 1.766,15 + 2 x 147,18 + 294,36 = 2.354,87 τ.μ., σχεδόν 2,5 στρέμματα κοινόχρηστων χώρων. Η Διεύθυνση Πολεοδομίας με το έγγραφό της με αρ. πρωτ. 24913/20.03.2018 έχει ενημερώσει τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων για το τμήμα του κοινόχρηστου χώρου που έχει περιέλθει στην ιδιοκτησία του Δήμου.

Ο χώρος, που είναι σήμερα σε άθλια κατάσταση, βρίσκεται πάνω στον δρόμο προς το νέο κοιμητήριο σε μια περιοχή αναπτυσσόμενη, αλλά ακόμα υποβαθμισμένη. Μεταφέρουμε αίτημα κατοίκων της περιοχής να διαμορφωθεί ως πάρκο τουλάχιστον το τμήμα του χώρου που έχει ήδη παραχωρηθεί ως εισφορά σε γη», αναφερόταν στη σχετική πρόταση της «Ηράκλειας Πρωτοβουλίας» προς το Δημοτικό Συμβούλιο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News