Ηράκλειο: Στους δρόμους οι ιδιωτικοί υπάλληλοι στις 9 Νοεμβρίου - Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις σε supermarket, ΒΙΠΕ και ΟΑΕΔ

Κρήτη
Ηράκλειο: Στους δρόμους οι ιδιωτικοί υπάλληλοι στις 9 Νοεμβρίου - Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις σε supermarket, ΒΙΠΕ και ΟΑΕΔ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι δίνουν ραντεβού στις 9 Νοεμβρίου στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου στις 10 το πρωί της 9ης Νοεμβρίου - Διεκδικούν μεταξύ άλλων αυξήσεις στους μισθούς και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

Στους δρόμους ετοιμάζονται να κατέβουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι Ηρακλείου που προχωρούν σε απεργία και συγκέντρωση στο κέντρο του Ηρακλείου στις 9 Νοεμβρίου 2022. 

Ωστόσο, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022.

Στην συνέλευση πήραν το λόγο πολλά μέλη του Σωματείου που μετέφεραν με αισιοδοξία τον παλμό από τη σύγκρουση με την εργοδοσία μπροστά στην οργάνωση της απεργίας στις 9 Νοέμβρη, για αυξήσεις στους μισθούς και την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους:

Μετέφεραν ακόμη την πείρα από την προσπάθεια του σωματείου να πατήσει πιο γερά στους χώρους δουλειάς, την επίθεση που δέχονται οι εμποροϋπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια κ.α. από τους μεγάλους ομίλους και τα προβλήματα των εργαζόμενων που τους προκαλεί η κυβερνητική πολιτική, ιδιαίτερα με την ακρίβεια που τσακίζει. Επίσης, μεταφέρθηκε πλούσια πείρα από την προσπάθεια συγκρότησης αγωνιστικών πυρήνων μέσα σε μεγάλους χώρους δουλειάς, τους αγώνες εργαζόμενων που με τη στήριξη της Ένωσης είχαν σημαντικές κατακτήσεις.

Εγκρίθηκε ακόμη το αγωνιστικό πρόγραμμα της Ένωσης για το επόμενο διάστημα με το οποίο θα κορυφωθεί στην μεγάλη απεργιακή μάχη της 9ης Νοέμβρη:

• Παρεμβάσεις κατά της ακρίβειας έξω από supermarket τη πόλης από την Επιτροπή κατά της Ακρίβειας στις 27/10 6μμ.

• Κοινή παρέμβαση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλειου και Συνδικάτου εργαζομένων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών στη ΒΙΠΕ την 1/11 6πμ για την προπαγάνδιση της απεργίας.

• Κινητοποίηση στις 3/11, 11.30 πμ στον ΟΑΕΔ για να εξασφαλιστεί το εισόδημα όλων των εποχικών εργαζόμενων.

Όλοι οι εργαζόμενοι λοιπόν έδωσαν ραντεβού μέσα στους χώρους δουλειάς, εκεί που καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί θα προετοιμάσουν και θα οργανώσουν μαζί τους συνάδελφους τους την επιτυχία της Γενικής Απεργίας στις 9 Νοέμβρη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News