Επίθεση με οξύ στο Ηράκλειο: Ενώπιον εισαγγελέα και ανακρίτριας σήμερα η 38χρονη ύστερα από 4 ημέρες «κρυφτό»

Κρήτη
Επίθεση με οξύ στο Ηράκλειο: Ενώπιον εισαγγελέα και ανακρίτριας σήμερα η 38χρονη ύστερα από 4 ημέρες «κρυφτό»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η 38χρονη φέρεται να έθεσε εαυτόν στη διάθεση των Αρχών περίπου στις 6 το απόγευμα χθες Τρίτη αφού είχε προηγηθεί επικοινωνία των δικηγόρων της με την Αστυνομία - Κατά πάσα πιθανότητα, η κατηγορούμενη αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί μία από τις επόμενες ημέρες

Με την παράδοση της 38χρονης Κρητικιάς στην Αστυνομία έληξε το απόγευμα της Τρίτης 25 Οκτωβρίου, το «θρίλερ» που βρισκόταν σε εξέλιξη τα αμέσως προηγούμενα 24ωρα, κατά τα οποία η δράστιδα της αποτρόπαιης επίθεσης με καυστικό υγρό σε βάρος του 36χρονου εν διαστάσει συζύγου της διέφευγε τη σύλληψή της.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε την ώρα της μεταφοράς της στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου ο εκ των συνηγόρων της Απόστολος Λύτρας, πρόκειται για μια «βαθιά κακοποιημένη γυναίκα». Εξάλλου, ο δικηγόρος της υποστήριξε ότι το επίμαχο υγρό είναι «ένα καθαριστικό» και «δεν έχει καμία σχέση με βιτριόλι όπως έχει ακουστεί».

Η προχθεσινή άσκηση ποινικής δίωξης για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 38χρονης και η έκδοση εντάλματος σύλληψης από τις ανακριτικές Αρχές είχε ουσιαστικά «σημάνει» την αντίστροφη μέτρηση για την παράδοση της κατηγορούμενης στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 38χρονη μητέρα δύο παιδιών δε ζήτησε κάποιου είδους εγγυήσεις, προκειμένου να θέσει εαυτόν στη διάθεση των Αρχών, όπως ακουγόταν τις προηγούμενες ημέρες, καθώς φέρεται να φοβάται για τη σωματική της ακεραιότητα. Η γυναίκα παρέμενε κρατούμενη χθες το βράδυ και σήμερα Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα Ηρακλείου και της ανακρίτριας Ηρακλείου.

Θεωρείται εξαιρετικά απίθανο η 38χρονη - η οποία θυμίζουμε ότι κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, σε βαθμό κακουργήματος - να απολογηθεί εντός της σημερινής ημέρας: Κατά πάσα πιθανότητα, η κατηγορούμενη αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί μία από τις επόμενες ημέρες.

Όπως ανέφερε, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Λύτρας, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα χθες Τρίτη, μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος της εντολέως του, η πλευρά της υπεράσπισης ενημέρωσε τις Αρχές ότι εκείνη επρόκειτο να παραδοθεί.

«Εδώ και αρκετή ώρα παραδόθηκε. Είχαμε ενημερώσει ότι θα παραδοθεί στις Αρχές», ανέφερε αρχικά ο δικηγόρος, ο οποίος δήλωσε άγνοια αναφορικά με το πού βρισκόταν τα αμέσως προηγούμενα 24ωρα η 38χρονη.

«Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πού ήταν όλες τις προηγούμενες ημέρες. Το μόνο που μας έχει μεταφέρει είναι ότι έχουν ακουστεί αρκετά πράγματα τα οποία δε στέκουν με την πραγματικότητα», πρόσθεσε ο κ. Λύτρας.

«Από αυτό που μας είπε (σ.σ. προφανώς η 38χρονη)... μιλάμε για μία ελάχιστη ποσότητα (σ.σ. εννοεί του επίμαχου υγρού). Είναι ένα καθαριστικό. Ουσιαστικά καμία σχέση με βιτριόλι που έχει ακουστεί. Ένα καθαριστικό είναι και τίποτα παραπάνω», επισήμανε ο εκ των συνηγόρων υποστήριξης της 38χρονης, ο οποίος έκανε ακόμη λόγο για «μία βαθιά κακοποιημένη γυναίκα. Από τα λεγόμενά της, έχει δεχτεί αρκετές φορές ξυλοδαρμούς από τον σύζυγό της. Μάλιστα, την ημέρα που υπήρχε το ραντεβού στο ξενοδοχείο... Δυστυχώς δε θέλω ακόμα να το πω γιατί ακόμα δεν έχει... (...) θα το αναφέρει η ίδια, είναι κάτι πάντως πάρα πολύ σοβαρό».

«Δεν ξέρω πραγματικά τι ζημιά έχει προκληθεί (σ.σ. εννοεί στον 36χρονο). Εγώ αυτό που γνωρίζω είναι ότι μιλάμε για ένα καθαριστικό. Καταρχάς αυτό νομίζω ότι θα αποδειχτεί. Θα γίνει έλεγχος του υγρού και θα φανούν (...). Θα φανεί δηλαδή περί τίνος πρόκειται», πρόσθεσε ακόμη στις δηλώσεις του ο κ. Λύτρας.

Δήλωση έκανε και ο έτερος συνήγορος υπεράσπισης της 38χρονης Μανόλης Δρακωνάκης, ο οποίος ανέφερε ότι «αυτό που μας ενδιέφερε εμάς ήταν να γίνει ομαλή παράδοση. Προείχε η σωματική της ακεραιότητα. Αυτό που μας ενδιέφερε ήταν να γίνει η δουλειά όπως έπρεπε, σωστά».

Όπως όλα δείχνουν, η 38χρονη φέρεται να έθεσε εαυτόν στη διάθεση των Αρχών περίπου στις 6 το απόγευμα χθες Τρίτη. Είχε προηγηθεί επικοινωνία των δικηγόρων της με την Αστυνομία. Η κατηγορούμενη φέρεται, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, να συναντήθηκε σε καθορισμένο μέρος, στην πόλη του Ηρακλείου, με αστυνομικούς.

Μερικά λεπτά μετά τις 7 χθες το απόγευμα, το κομβόι με τα τρία συμβατικά αυτοκίνητα της ΕΛ.ΑΣ. (στο ένα εκ των οποίων βρισκόταν η 38χρονη) και το αυτοκίνητο όπου επέβαιναν οι δικηγόροι της γυναίκας πέρασαν την πύλη του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες από την Αστυνομία, αναφέρεται ότι «από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης ανακοινώνεται ότι σήμερα (σ.σ. χθες) 25 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 19:15 προσήλθε αυθορμήτως στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου 38χρονη ημεδαπή και συνελήφθη καθώς σε βάρος της εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Γ’ ανακρίτριας Ηρακλείου για απόπειρα ανθρωποκτονίας».

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η ροή των γεγονότων μετά τα όσα έλαβαν χώρα εντός του ξενοδοχείου στο κέντρο του Ηρακλείου, τα ξημερώματα του Σαββάτου, επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ της “Ν.Κ.”. Η γυναίκα διέφυγε πεζή από το ξενοδοχείο και τελικά αποχώρησε με ταξί. Ας σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά της υπεράσπισης, η 38χρονη φέρεται να ισχυρίζεται ότι δεν είχε κάποιο συνεργό.

Η εξέλιξη της υγείας

Στο μεταξύ, ο 36χρονος Κρητικός συνεχίζει να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Θριάσιο Νοσοκομείο και τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας Εγκαυμάτων. Υπενθυμίζεται ότι ο παθών έχει υποστεί εγκαύματα στο πρόσωπο, στην καρωτίδα και στο χέρι, ενώ φέρεται να έχει υποστεί σοβαρή βλάβη στο ένα του μάτι.

Οι χθεσινές έρευνες

Από τα ξημερώματα της Τρίτης, αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε αλλεπάλληλες επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές του νομού Ηρακλείου, προσπαθώντας να εντοπίσουν την 38χρονη. Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της «ΚΡΗΤΗ TV», η ΕΛ.ΑΣ. μετέβη εκ νέου για έρευνες σε οικισμό που βρίσκεται στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου, φτάνοντας πάντως μέχρι την Αγία Βαρβάρα και τον Λέντα Ηρακλείου, στα νότια του νομού.

Οι αστυνομικοί προέβησαν σε ενδελεχή έλεγχο χώρων όπου θα μπορούσε να είχε καταφύγει η κατηγορούμενη, βάζοντας στο «μικροσκόπιο», μεταξύ άλλων, και άτομα του περιβάλλοντος της 38χρονης, από τα οποία θα μπορούσε να λάβει συνδρομή.

Σύμφωνα με την «ΚΡΗΤΗ TV», εξάλλου, φέρεται να πραγματοποιήθηκε χθες αστυνομική έρευνα και σε διαμέρισμα επί της λεωφόρου 62 Μαρτύρων, σε σχετικά κοντινή απόσταση από το σημείο όπου εντοπίστηκε ακινητοποιημένο και ασφαλισμένο το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε η 38χρονη, στη συνοικία της Θερίσου.

Στο μεταξύ, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Ηρακλείου εξέδωσε χθες ανακοίνωση, μέσω της οποίας «απαντά» ουσιαστικά στα όσα δήλωσε τα προηγούμενα 24ωρα ο εκ των συνηγόρων πολιτικής αγωγής Αλέξης Κούγιας.

«Ως Ένωση, υπερασπιζόμενοι πάντα τους συναδέλφους μας, δεν ανεχόμαστε από τον οποιανδήποτε να δυσφημεί τόσο τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου όσο και τους υπηρετούντες αστυνομικούς του νομού μας, οι οποίοι έχουν αποδείξει αρκετές φορές τον επαγγελματισμό και τις ικανότητές τους, έχοντας συλλάβει κακοποιούς, εξιχνιάζοντας εγκλήματα που έχουν συγκλονίσει κατά καιρούς το πανελλήνιο. Οι επιτυχίες των συναδέλφων μας καθημερινά επικροτούνται από την τοπική κοινωνία και οι συμπολίτες μας εμπιστεύονται και στηρίζουν έμπρακτα τους συναδέλφους μας, οι οποίοι δίνουν και την ίδια τους τη ζωή για την πρόληψη και πάταξη της εγκληματικότητας (...).

Στον γνωστό δικηγόρο, που προσπαθεί να απαξιώσει μια ολόκληρη Αστυνομική Διεύθυνση, οφείλουμε να κάνουμε γνωστό ότι έχουμε αποδείξει και αποδεικνύουμε ότι ουδέποτε έχουμε καλύψει δράστες και εγκλήματα, δε μας ενδιαφέρει το προφίλ είτε δράστη είτε θύματος και γι’ αυτόν τον λόγο πάντοτε εργαζόμαστε με αμέριστο ζήλο και αυταπάρνηση προς την αποκάλυψη της αλήθειας και της Δικαιοσύνης, υπερασπιζόμενοι τον όρκο που έχουμε δώσει (...).

Σας καλούμε δε να ανακαλέσετε όσα έχετε αναφέρει, έχοντας θίξει τους συναδέλφους μας, με την αποκατάσταση της πραγματικότητας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News