Ηράκλειο: Δύο στο σκαμνί για την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών

Κρήτη
Ηράκλειο: Δύο στο σκαμνί για την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατηγορούμενοι είναι δύο άνδρες 47 και 48 ετών, αλβανικής υπηκοότητας, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση αλλά και μια 67χρονη συμπατριώτισσά τους

«Μνήμες» από την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών, η οποία είχε εξιχνιαστεί τον Δεκέμβριο του 2019 στο Ηράκλειο, αναμένεται να «ξυπνήσουν» την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, στα Δικαστήρια. Κατηγορούμενοι είναι δύο άνδρες 47 και 48 ετών, αλβανικής υπηκοότητας, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Εκτός των δύο ανδρών, είχε εμπλακεί στην υπόθεση και μια 67χρονη συμπατριώτισσά τους.

Η υπόθεση είχε εκδικαστεί σε πρώτο βαθμό τον Ιούλιο του 2020 από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, το οποίο έκρινε ένοχους και τους δύο άνδρες για διακίνηση ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος.

Σε αμφότερους επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 12 ετών, ενώ επιπρόσθετα τους επιβλήθηκαν και χρηματικές ποινές. Συγκεκριμένα, στον έναν επιβλήθηκε χρηματική ποινή 10.000 ευρώ και στον άλλον 3.000 ευρώ. Αναφορικά με την τρίτη κατηγορούμενη, η οποία φέρεται να παρείχε συνδρομή στους δύο άνδρες, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο της αναγνώρισε ελαφρυντικό και τελικά της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών.

Ωστόσο, η ποινή που της επιβλήθηκε αποφασίστηκε να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. Εντούτοις, για τους δύο άνδρες αποφασίστηκε η έφεσή τους να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό αναμένεται να διεξαχθεί την Τρίτη από το Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News