Ηράκλειο: Ανυπόφορη η δυσοσμία στις Μεσαμπελιές - Σκεπάζουν τα φρεάτια με πετσέτες και χαλιά (εικόνες, βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Ανυπόφορη η δυσοσμία στις Μεσαμπελιές - Σκεπάζουν τα φρεάτια με πετσέτες και χαλιά (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δυσοσμία «χτυπά κόκκινο» σε γειτονιές στις Μεσαμπελιές Ηρακλείου, όπου επικρατούν τριτοκοσμικές καταστάσεις

  • Δυσοσμία και απαράδεκτες εικόνες στις Μεσαμπελιές
  • Αποκατάσταση του προβλήματος ζητούν οι κάτοικοι
  • Τα έργα στον ΒΟΑΚ «φρενάρουν» το αντιπλημμυρικό στην Λ. Καζαντζίδη
  • Τα παράλληλα έργα μπορούν να φέρουν κυκλοφοριακά μπλακ άουτ

Δυσοσμία και φραγμένα φρεάτια ομβρίων, συνθέτουν το απαράδεκτο σκηνικό σε γειτονιές στις Μεσαμπελιές Ηρακλείου, με τους δημότες να σκεπάζουν τα φρεάτια, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία τους στην περίπτωση εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, μην αντέχοντας άλλο τη δυσοσμία, δημότες τοποθετούν πετσέτες μέχρι και χαλιά στις σχάρες ομβρίων, με τις εικόνες να είναι χαρακτηριστικές στην οδό Ερυθραίας. «Δεν πάει άλλο», τονίζουν οι ίδιοι αναφορικά με την έντονη δυσοσμία που προέρχεται από τα φρεάτια, κάνοντας λόγο για αδιαφορία από τον Δήμο Ηρακλείου.

Παράλληλα εκφράζουν την ανησυχία τους για τις μεγάλες ποσότητες νερού οι οποίες, όπως υποστηρίζουν, δεν καταλήγουν στις σχάρες ομβρίων, με συνέπεια δρόμοι να μετατρέπονται σε λίμνες.

Την ίδια ώρα, τα έργα αναβάθμισης στον ΒΟΑΚ Ηρακλείου «φρενάρουν» την έναρξη των εργασιών για την αντιπλημμυρική προστασία της Λεωφόρου Καζαντζίδη - η σύμβαση υπεγράφη τον Φεβρουάριο του 2022 - από τον ανισόπεδο κόμβο Αλικαρνασσού έως τον ισόπεδο κόμβο Καλλιθέας, καθώς εκφράζονται φόβοι για κυκλοφοριακό μπλακ άουτ στο Ηράκλειο.

Ειδικότερα, την ώρα που οδηγοί, δημότες και επαγγελματίες αντίκριζαν πριν λίγες ημέρες, τεράστιες ποσότητες νερού να κατεβαίνουν ως ποτάμι, στο ύψος της γέφυρας Αλικαρνασσού, ο Νίκος Σκουλάς επισημαίνει ότι το επίμαχο έργο δεν μπορεί να εκτελείται παράλληλα, με αυτό της αναβάθμισης και ασφαλτόστρωσης στον ΒΟΑΚ, προκειμένου να αποφευχθούν εικόνες κυκλοφοριακού εμφράγματος στο Ηράκλειο.

Πρόκειται για το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας στο τμήμα της Λεωφόρου Καζαντζίδη, από τον ανισόπεδο κόμβο Αλικαρνασσού έως τον ισόπεδο Κόμβο Καλλιθέας, το οποίο περιλαμβάνει και εργασίες αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News