Επιθέσεις με οξύ: Τα κοινά του περιστατικού στο Ηράκλειο με την υπόθεση της Παλιοσπύρου (βίντεο)

Ηράκλειο
Επιθέσεις με οξύ: Τα κοινά του περιστατικού στο Ηράκλειο με την υπόθεση της Παλιοσπύρου (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπάνια θεωρείται η επίθεση γυναίκας σε άνδρα με καυστικό υγρό όπως αυτή που σημειώθηκε στο Ηράκλειο, με τον μιμητισμό πιθανόν να έπαιξε ρόλο μετά την πολύκροτη υπόθεση Παλιοσπύρου με την οποία παρουσιάζει πολλές ομοιότητες - Τι εξηγούν οι ειδικοί σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο
  • Καταδικαστέα και φρικτή η πράξη με το καυστικό υγρό
  • Προβληματισμός για να μην υπάρξει μιμητισμός σε ακραίες πράξεις εκδίκησης
  • Πολλά τα κοινά του περιστατικού στο Ηράκλειο με την επίθεση στην Ιωάννα Παλιοσπύρου
  • Οι ακραίες και επικίνδυνες συμπεριφορές στο μικροσκόπιο εκδήλωσης στο Ηράκλειο

Μια λεπτή γραμμή χωρίζει τη λογική από τον παραλογισμό και δύσκολα μπορεί κανείς να μπει στο μυαλό της δράστιδας η οποία φτάνει ακόμα και στο ακραίο σημείο να χρησιμοποιήσει καυστικό υγρό για να επιτεθεί στον πρώην σύζυγό της. Σύμφωνα με τους ειδικούς η καταδικαστέα και φρικτή πράξη, εκφράζει οργή.

Άλλωστε η υπόθεση της Ιωάννας Παλιοσπύρου με την οποία το περιστατικό παρουσιάζει πολλές ομοιότητες αποδεικνύει ότι όχι μόνο οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα αλλά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και τον μιμητισμό.

Όπως εξηγούν όμως ειδικοί ο θυμός και θλίψη κυριαρχούν και μπορεί να εκφράζονται ακόμα και με αυτές τις ακραίες και καταδικαστέες πράξεις, οι οποίες καταγράφονταν και στο παρελθόν, χωρίς όμως να παίρνουν τόσο μεγάλες διαστάσεις

Στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο τέθηκε στο προσκήνιο η άλλη πλευρά της ιστορίας: Όχι μόνο το θύμα, αλλά ο δράστης ή η δράστιδα. Οι ειδικοί απάντησαν και στο ερώτημα αν είναι εφικτή η διαδικασία της αλλαγής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News