Ανοικτή συζήτηση στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου για φαινόμενο της εκλογικής αποχής

Ηράκλειο
Ανοικτή συζήτηση στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου για φαινόμενο της εκλογικής αποχής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022, στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου και ώρα 19:00

Μία ενδιαφέρουσα ανοικτή συνάντηση-συζήτηση για την αποχή, ως μείζον πολιτικό ζήτημα της εποχής μας, ανοίγουν τρεις καθηγητές του Πανεπιστημιίου Κρήτης, με αφορμή τις ορμητικές διεθνείς εξελίξεις την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022 στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου και ώρα 19:00, υπό το συντονισμό του δημοσιογράφου, Γιώργου Σαχίνη.

Ακολουθεί το πλήρες περεχόμενο της πρόσκλησης:

«Συμπολίτες μας,

Παρακολουθούμε όλοι το τελευταίο διάστημα μια σειρά από γεγονότα που μας αφήνουν άφωνους, μας ανησυχούν. Από την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και τον πόλεμο στην Ουκρανία με τις συνέπειες του στην καθημερινή μας ζωή, ως τα ασύλληπτα γεγονότα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας που παραπέμπουν σε εποχές που λειτουργούσε το παρακράτος και τις παρακολουθήσεις.

Όλα αυτά δεν μπορούν να μας αφήσουν ασυγκίνητους, ούτε αρκεί μια «φατσούλα» στα κοινωνικά δίκτυα για να δείξουμε τον αποτροπιασμό μας. Οι γυναίκες στο Ιράν επαναστατούν και εμείς παρακολουθούμε τα όσα συμβαίνουν χωρίς μια κίνηση συμπαράστασης.

Ας μην έχουμε καμιά ψευδαίσθηση πως όλα αυτά δεν αφορούν πολιτικές επιλογές και προτεραιότητες ενός νεοφιλελεύθερου συστήματος που αγωνίζεται να μας φιμώσει και να μας πείσει πως το μόνο που έχουμε να κάνουμε σε αυτόν τον «αγγελικά πλασμένο κόσμο» είναι να καινοτομήσουμε και να δράσουμε ατομικά.

Η λύση βρίσκεται ακριβώς στην άλλη άκρη! Στη συλλογική δράση και στη συμμετοχή. Είναι ο πολιτικός διάλογος και η αντίδραση μας που μπορεί όλα αυτά να τα ανατρέψει.

Με αυτό το σκεπτικό οργανώνουμε την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022 στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου στις 19.00 την πρώτη μας συνάντηση – ανοικτή συζήτηση.

Θέμα μας ακριβώς το ανησυχητικό φαινόμενο της εκλογικής ΑΠΟΧΗΣ!

Αναλύουμε το φαινόμενο της αποχής στην Ευρώπη, τις αιτίες του και τις συνέπειες του στα καθημερινά μας αδιέξοδα!

Ελάτε σε μια ανοικτή συζήτηση για την αποχή, ως μείζον πολιτικό ζήτημα της εποχής μας.

Τη συζήτηση ανοίγουν:

Αλεξάκης Μανόλης, δρ πολιτικών επιστημών Πανεπιστημίου Κρήτης

Βαφέας Νίκος, καθηγητής Πολιτικής επιστήμης Πανεπιστημίου Κρήτης

Πιερίδης Κων/νος, διδάσκων του τμήματος Πολιτικών επιστημών του Παν. Κρήτης

Συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Σαχίνης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News