Επίθεση με οξύ στο Ηράκλειο: Η γιατρός της Παλιοσπύρου «κουράρει» τον 36χρονο - Έγινε το πρώτο χειρουργείο (βίντεο)

Κρήτη
Επίθεση με οξύ στο Ηράκλειο: Η γιατρός της Παλιοσπύρου «κουράρει» τον 36χρονο - Έγινε το πρώτο χειρουργείο (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το καυστικό υγρό με το οποίο τον περιέλουσε η εν διαστάσει σύζυγός του, προκάλεσε βαθιά εγκαύματα στην αριστερή πλευρά του προσώπου του, την καρωτίδα και το χέρι του

Σε πολύ άσχημη κατάσταση βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες το θύμα της επίθεσης με οξύ από τη σύζυγό του στο Ηράκλειο το περασμένο Σάββατο σε δωμάτιο ξενοδοχείου. Το θύμα που αρχικώς μεταφέρθηκε από τους υπαλλήλους του ξενοδοχείου στο ΠαΓΝΗ εν συνεχεία διακομίσθηκε στο Θριάσειο Νοσοκομείο καθώς φέρει σοβαρή βλάβη στο πρόσωπο, το μάτι και σε άλλα μέρη του σώματός του. Μάλιστα ο κίνδυνος για το ένα του μάτι παραμένει καθώς όπως ανέφερε η Διευθύντρια του τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής στη μονάδα αυξημένης φροντίδας εγκαυμάτων του Θριασίου Μαρία Καλοφώνου έχει πειραχτεί ο κερατοειδής και το στοίχημα των γιατρών τώρα είναι να θεραπεύσουν και τα εγκαύματα στο πρόσωπο και το σώμα αλλά παράλληλα να θεραπευθεί και το μάτι.

Η Μαρία Καλοφώνου είναι η γιατρός που ανέλαβε και παρακολουθούσε από την πρώτη στιγμή το πιο διάσημο θύμα επίθεσης με βιτριόλι στην Ελλάδα την Ιωάννα Παλιοσπύρου η οποία στοχοποιήθηκε από μια άλλη γυναίκα. Μάλιστα η Ιωάννα Παλιοσπύρου χθες Κυριακή 23 Οκτωβρίου, τοποθετήθηκε για την επίθεση με οξύ σε 36χρονο καταδικάζοντας την πράξη αυτή. 

Όπως τόνισε η κ. Καλοφώνου που μίλησε στην ΚΡΗΤΗ TV οι γιατροί δίνουν παράλληλες μάχες για να σωθεί τουλάχιστον το μάτι του, αλλά και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για σταδιακά μερική αποκατάσταση των υπόλοιπων εγκαυμάτων.

Ο 36χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου στην Αθήνα, καθώς η κατάστασή του θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρή και χρήζει εξειδικευμένης αντιμετώπισης.

Το καυστικό υγρό με το οποίο τον περιέλουσε η εν διαστάσει σύζυγός του, προκάλεσε βαθιά εγκαύματα στην αριστερή πλευρά του προσώπου του, την καρωτίδα και το χέρι του. Η ταυτόχρονη αντιμετώπισή τους, όσο η όραση του 36χρονου κινδυνεύει κάνει εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση, όπως εξηγεί η χειρουργός που τον ανέλαβε. Το θύμα νοσηλεύεται σε Μονάδα Εγκαυμάτων στο Θριάσιο, φέροντας εγκαύματα δεύτερου βαθμού σε πρόσωπο, λαιμό και χέρια, ενώ κινδυνεύει το μάτι. 

Η διευθύντρια πλαστικής χειρουργικής του Θριάσιου Μαρία Καλοφώνου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star  για την σοβαρότητα του νέου περιστατικού τόνισε ότι πρόκειται για χημικό έγκαυμα βαθύ από οξύ. «Δεν ξέρουμε ακριβώς ποιο οξύ, πιθανότατα νιτρικό οξύ και βιτριόλι μαζί. Έχει κάψει τμήμα του προσώπου, έχει κάψει τράχηλο, τον λαιμό δηλαδή, τον θώρακα και λίγο χέρι» υποστήριξε εξηγώντας πως «το σοβαρότερο σε αυτό το περιστατικό είναι ότι έχει ένα βαρύ έγκαυμα στα μάτια και η ανησυχία μας είναι πώς θα μπορούμε να συνδυάσουμε τις δύο θεραπείες γιατί χρειάζεται κάτι πολύ εξειδικευμένο για τα μάτια».

«Είναι ένα περιστατικό που ανήκει στα επείγοντα. Το χειρουργείο θα είναι γρήγορο» ανέφερε επίσης η γιατρός για την περίπτωση του 36χρονου.

Στο μεταξύ ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας ο οποίος έχει αναλάβει και την εκπροσώπησή του 36χρονου είπε σε δηλώσεις του στον Αnt1 ότι το θύμα έχει ήδη από χθες Κυριακή ξεκινήσει τα χειρουργεία ενώ σε δηλώσεις του ανέφερε ότι βρίσκεται πλέον σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ενώ κινδυνεύει και το μάτι του. Μιλώντας για την κατάσταση του θύματος, σημείωσε: «Επισκέφθηκα το θύμα. Είναι σε πολλή άσχημη κατάσταση. Έχει περιοριστεί με αυτό το υγρό, δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι υγρό είναι. Είναι σίγουρα δραστικό υγρό. Θα το αποκαλύψει τι είναι ακριβώς η εγκληματολογική υπηρεσία στέλνοντάς το για ανάλυση. Όμως έχει βλάβη όλο του το πρόσωπο και μέρος του σώματός του. Υπάρχει κίνδυνος για το ένα του μάτι. Και εκείνο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι ενώ θα έπρεπε να ασχοληθούν με αυτή την αποτρόπαια πράξη, ασχολούνται με το δήθεν παρελθόν του παιδιού», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Υπενθυμίζεται πως τα ξημερώματα του Σαββάτου το 36χρονο θύμα δέχθηκε επίθεση από την 38χρονη εν διαστάσει σύζυγό του σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου της Κρήτης. Για την 38χρονη το αυτόφωρο παρήλθε στις 5 τα ξημερώματα της Δευτέρας και πλέον θεωρείται θέμα χρόνου η παράδοσή της.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News