Επίθεση με οξύ στο Ηράκλειο: Παραδόθηκε η 38χρονη και επιμένει στην κακοποίηση της από τον 36χρονο - Οι δηλώσεις του Απόστολου Λύτρα (βίντεο)

Κρήτη
Επίθεση με οξύ στο Ηράκλειο: Παραδόθηκε η 38χρονη και επιμένει στην κακοποίηση της από τον 36χρονο - Οι δηλώσεις του Απόστολου Λύτρα (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ίδια φέρεται να υποστηρίζει ότι βρισκόταν σε άμυνα - Την 38χρονη συνόδευσαν οι δικηγόροι Απόστολος Λύτρας και Μάνος Δρακωνάκης

Παραδόθηκε στις Αρχές η 38χρονη που κατηγορείται για την απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά του συζύγου της καθώς του επιτέθηκε με καυστικό υγρό σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο κέντρο του Ηρακλείου ξημερώματα Σαββάτου.

Η 38χρονη παρουσιάστηκε αυτοβούλως στις Αρχές  περίπου 40 ώρες μετά τη λήξη του αυτοφώρου και το τέταρτο 24ωρο από την τέλεση πράξης της ενώ ήδη από τη Δευτέρα το μεσημέρι έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Το ραντεβού των δικηγόρων με την 38χρονη ήταν σε άλλο σημείο. Λίγο πριν τις 7 το απόγευμα έφτασαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου τρία αυτοκίνητα πριν καταφθάσει το όχημα με τους δύο δικηγόρους τους κ.κ. Απόστολο Λύτρα και Μάνο Δρακωνάκη. Σε ένα από τα τρία αυτοκίνητα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου που κατέφθασαν πριν τους δικηγόρους βρισκόταν μέσα η κατηγορούμενη η οποία μπήκε πρώτη μέσα και ακολούθησαν οι δικηγόροι. Στις πρώτες δηλώσεις του ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου ανέφερε ότι η εντολέας του φοβόταν και κακοποιούνταν στον έγγαμο βίο της, ότι για να παραδοθεί στις Αρχές δεν έθεσε εγγυήσεις και πως τα ξημερώματα μετά την επίθεση με το οξύ στον 36χρονο έφυγε πεζή από το ξενοδοχείο όπως πρώτο μετέδωσε το neakriti.gr. O κ. Λύτρας ανέφερε ακόμη ότι η 38χρονη δεν είχε συνεργό. Η παράδοσή της έγινε στον Διοικητή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου Γιώργο Βαρδάκη.

Τα πρώτα λόγια της 38χρονης

«Καμία σχέση με βιτριόλι» δεν είχε το καυστικό υγρό που πέταξε η 38χρονη γυναίκα στον εν διαστάσει σύζυγό της. Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ελάχιστα μετά την παράδοση της εντολέως του στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, ο δικηγόρος κ. Απόστολος Λύτρας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης της 38χρονης συλληφθείσας - πλέον - Κρητικιάς, «H παράδοση είχε προγραμματιστεί. Χθες εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης. Εννοείται ότι είχαμε ενημερώσει τις Αρχές ότι θα παραδοθεί».

«Το μόνο που μας έχει μεταφέρει είναι ότι έχουν ακουστεί πάντως αρκετά πράγματα τα οποία δεν στέκουν με την πραγματικότητα», ανέφερε ακόμη ο κ. Λύτρας, ο οποίος συμπλήρωσε ότι «από αυτό που μας είπε (σ.σ. προφανώς η 38χρονη), μιλάμε για μία ελάχιστη ποσότητα (σ.σ. εννοεί του καυστικού υγρού).  Είναι ένα καθαριστικό. Ουσιαστικά καμία σχέση με βιτριόλι που έχει ακουστεί. Ένα καθαριστικό είναι και τίποτα παραπάνω».

Ο κ. Λύτρας έκανε ακόμη λόγο για «μία κακοποιημένη γυναίκα. Από τα λεγόμενά της, έχει δεχθεί αρκετές φορές ξυλοδαρμούς από τον σύζυγό της. Μάλιστα την ημέρα που υπήρχε το ραντεβού στο ξενοδοχείο... Δυστυχώς δεν θέλω ακόμα να το πω γιατί ακόμα δεν έχει... (...) θα το αναφέρει η ίδια, είναι κάτι πάντως πάρα πολύ σοβαρό».

«Δεν ξέρω πραγματικά τι ζημιά έχει προκληθεί. Εγώ αυτό που γνωρίζω είναι ότι μιλάμε για ένα καθαριστικό. Καταρχάς αυτό νομίζω ότι θα αποδειχθεί. Θα γίνει έλεγχος του υγρού και θα φανούν (...) Θα φανεί δηλαδή περί τίνος πρόκειται» πρόσθεσε ακόμη στις δηλώσεις του ο κ. Λύτρας.

Θα επιμείνει στον ισχυρισμό ότι το υγρό που του πέταξε ήταν καθαριστικό

Σύμφωνα με πληροφορίες η 38χρονη παραδόθηκε στις Αρχές στις 6 το απόγευμα και περίπου στις 7:10 το απόγευμα με συμβατικά αυτοκίνητα της αστυνομίας μεταφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου και ακολούθησαν οι διηγόροι της. Το πρωί της Τετάρτης 26 Οκτωβρίου περίπου στις 9 το πρωί οδηγείται στον Εισαγγελέα και Ανακριτή και αναμένεται να ζητήσει αναβολή και προθεσμία ως τη Δευτέρα για να απολογηθεί.

Οι πληροφορίες του neakriti.gr αναφέρουν ότι θα επιμείνει στον ισχυρισμό ότι το υγρό που του πέταξε ήταν καθαριστικό και πως είχε το μικρό μπουκαλάκι μαζί της γιατί κάποιος της είχε πει ότι μία μικρή ποσότητα από αυτό το καθαριστικό υγρό μπορεί να παίξει το ρόλο ενός σπρέι πιπεριού που αν πέσει στα μάτια κάποιου τον τυφλώνει σε περίπτωση επίθεσης.

Στο δικηγόρο της δεν έχει πει ούτε που κρυβόταν όλες αυτές τις ημέρες ούτε ποιος τη βοηθούσε ενώ ο Απόστολος Λύτρας για να την αναλάβει έθεσε ως προϋπόθεση να παραδοθεί η ίδια. Η συνάντησή τους έγινε σήμερα κάπου εκτός Ηρακλείου ενώ εκείνη επιμένει ότι φοβάται τα αντίποινα από την πλευρά της οικογένειας του 36χρονου. Ακόμη δεν έχει γίνει ιατροδικαστική εξέταση ενώ η ίδια φέρεται να δηλώνει ότι είναι μια βαθιά κακοποιημένη γυναίκα.

Το ραντεβού των δικηγόρων με την 38χρονη ήταν σε άλλο σημείο. Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα έφτασαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου τρία αυτοκίνητα πριν καταφθάσει το όχημα με τους δύο δικηγόρους τους κ.κ. Απόστολο Λύτρα και Μάνο Δρακωνάκη. Σε ένα από τα τρία αυτοκίνητα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου που κατέφθασαν πριν τους δικηγόρους βρισκόταν μέσα η κατηγορούμενη η οποία μπήκε πρώτη μέσα και ακολούθησαν οι δικηγόροι οι οποίοι δεν θέλησαν να κάνουν δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης. 

Ο Εισαγγελέας Ηρακλείου έχει ασκήσει κακουργηματική δίωξη σε βάρος της για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. 

Η 38χρονη επιτέθηκε  με καυστικό υγρό στον εν διαστάσει σύζυγό της  τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο κέντρο του Ηρακλείου.

Η 38χρονη όπως είχε γράψει το neakriti.gr βρισκόταν σε επαφή από την Κυριακή κιόλας με δικηγόρο από την Αθηνά για να παραδοθεί.Την παράδοσή της έκανε ο δικηγόρος εξ Αθηνών Απόστολος Λύτρας που βρέθηκε από το μεσημέρι της Τρίτης στο Ηράκλειο. Η ίδια φέρεται να υποστηρίζει ότι φοβόταν να παραδοθεί για αντίποινα ενώ όπως έχει πει σε δηλώσεις της στα μέσα ενημέρωσης έριξε το οξύ γιατί θόλωσε μετά από καυγά με τον 36χρονο.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα είχε εμφανιστεί ως δικηγόρος της ο νομικός από το Ηράκλειο Μάνος Δρακωνάκης ο οποίος τελικά είχε χάσει κάθε ίχνος επικοινωνίας μαζί της όμως σήμερα εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο μαζί με τον Απόστολο Λύτρα ο οποίος ήταν συνεπιβάτης του οχήματος που οδηγούσε ο κ. Δρακωνάκης..

Ανακοίνωση της Αστυνομίας

Περίπου στις 8 το βράδυ η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης ανακοινώνεται ότι σήμερα 25 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 19:15 προσήλθε αυθορμήτως στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηράκλειου 38χρονη ημεδαπή και συνελήφθη καθώς σε βάρος της εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Γ’ Ανακρίτριας Ηρακλείου για απόπειρα ανθρωποκτονίας".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News