Αγία Πελαγία: Οικισμός «φάντασμα» μία εβδομάδα μετά την καταστροφή (βίντεο)

Κρήτη
Αγία Πελαγία: Οικισμός «φάντασμα» μία εβδομάδα μετά την καταστροφή (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οικισμός - φάντασμα είναι η Αγία Πελαγία που δεν θυμίζει σε τίποτα το τουριστικό θέρετρο άλλων χρόνων - Η μάχη των ανθρώπων με τις λάσπες, που συνεχίζεται ακόμη μια εβδομάδα μετά την φονική πλημμύρα, συγκλονίζει όσους αντικρίζουν την εικόνα

 

  • Τεράστιες οι ζημιές στο τουριστικό θέρετρο
  • Εκτός αποζημιώσεων εξοχικά και ΙΧ
  • Προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους μετά την καταστροφή
  • Ζητούν άμεση καταγραφή και αποζημιώσεις οι πληγέντες της περιοχής

Μια εβδομάδα συμπληρώνεται από την φονική πλημμύρα που «χτύπησε» την Αγία Πελαγία και ακόμη και σήμερα κάτοικοι και επιχειρηματίες «παλεύουν» με τη λάσπη η οποία κυριαρχεί παντού, γεγονός που αποδεικνύει πόσα σφοδρά ήταν τα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή.

Οι πληγέντες περιμένουν τώρα τα χρήματα για να σταθούν στα πόδια τους, ωστόσο αυτό που προβληματίζει είναι ο χρόνος καταβολής και το γεγονός ότι «εκτός» αποζημιώσεων μένουν οι εξοχικές κατοικίες και τα αυτοκίνητα.

Πόσα σπίτια «λαβώθηκαν»

Πιο συγκεκριμένα, συνολικά μέχρι σήμερα έγινε έλεγχος για την καταγραφή ζημιών σε ενενήντα ένα σπίτια σε Αγία Πελαγία, Παλαιόκαστρο, Λυγαριά (52 πρώτη κατοικία και 39 δευτερεύουσες κατοικίες) με τα εξοχικά όμως να μένουν εκτός αποζημίωσης.

Για τα αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά δεν θα πληρωθούν ούτε ένα ευρώ οι ιδιοκτήτες τους αν δεν είχαν ασφαλιστεί για ακραία καιρικά φαινόμενα. Εκτιμάται ότι πάνω από 30 οχήματα καταστράφηκαν από την πλημμύρα.

Οι ιδιοκτήτες σπιτιών και ενοικιαζόμενων δωματίων προσπαθούν να σταθούν και πάλι στα πόδια τους, απομακρύνοντας έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές που καταστράφηκαν, ενώ στις επιχειρήσεις όπου απομακρύνθηκαν λάσπη και άχρηστο εμπόρευμα, δουλεύουν πυρετωδώς συνεργεία.

Οι πληγέντες ζητούν άμεση καταβολή των αποζημιώσεων καθώς τώρα έμειναν χωρίς σπίτια και επιχειρήσεις και χωρίς εισόδημα με μόνη ελπίδα τη βοήθεια της πολιτείας και του κύματος αλληλεγγύης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News