Ηράκλειο: Όλο το χρονικό της επίθεσης στον 36χρονο από την σύζυγό του (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Όλο το χρονικό της επίθεσης στον 36χρονο από την σύζυγό του (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η επίθεση που δέχτηκε τα ξημερώματα, μέσα σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου, 36χρονος ο οποίος μεταφέρθηκε σε ειδική μονάδα εγκαυμάτων στην Αθήνα - Όπως όλα δείχνουν δράστιδα είναι η εν διαστάσει σύζυγος του η οποία φέρεται να του πέταξε στο πρόσωπο καυστικό υγρό που είχε μαζί της μέσα σε γυάλινο μπουκαλάκι, ενώ στη συνέχεια εξαφανίστηκε
  • Πέταξε καυστικό υγρό στον εν διαστάση σύζυγό της
  • Σε σοβαρή κατάσταση ο 36χρονος Κρητικός
  • Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ οι συνθήκες του πρωτοφανούς περιστατικού
  • Ώρες αγωνίας στην οικογένεια του θύματος
  • Σε μονάδα εγκαυμάτων της Αθήνας ο 36χρονος μετά την επίθεση με καυστικό υγρό
  • Σκηνές θρίλερ εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο κέντρο του Ηρακλείου, με 36χρονο Ηρακλειώτη να σφαδάζει και να ζητά βοήθεια. Δευτερόλεπτα νωρίτερα μια γυναίκα τον είχε περιλούσει με καυστικό υγρό.

    Εργαζόμενοι και πελάτες του ξενοδοχείου, βρέθηκαν αντιμέτωποι με ανατριχιαστικές εικόνες  χωρίς να μπορούν να συνειδητοποιήσουν τι είχε συμβεί. Το καυστικό υγρό προκάλεσε εγκαύματα στο μάτι και την αριστερή πλευρά του προσώπου του 36χρονου, ακόμη και στην καρωτίδα.

    Όταν έγινε αντιληπτή η κατάσταση στην οποία βρισκόταν το θύμα, σήμανε συναγερμός στις αρχές. Ο 36χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ με τους γιατρούς να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη κατάσταση.

    Την ίδια στιγμή βρισκόταν σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη της 38χρονης εν διάστασή συζύγου του η οποία φαίνεται πως ήταν η γυναίκα με την οποία συναντήθηκε στο δωμάτιο του Ξενοδοχείου.

    Το περιστατικό χαρακτηρίζεται πρωτοφανές για τα δεδομένα του νησιού, ενώ έχει «παγώσει» την τοπική κοινωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έρωτας και ο γάμος του ζευγαριού χαρακτηρίζεται ταραχώδης. Παντρευτήκαν στο διάστημα που ο 36χρονος ήταν κρατούμενος στις φυλακές Χανίων, πριν από περίπου ένα χρόνο.

    Ο λόγος της συνάντησης παραμένει άγνωστος για τις αρχές, καθώς το ζευγάρι βρισκόταν σε διάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες είχαν ήδη συμφωνήσει σε συναινετικό διαζύγιο και εκκρεμούσε η συμβολαιογραφική πράξη για την επικύρωσή του.

    Ο 36χρονος διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, όπου μεταφέρθηκε σε ειδική μονάδα εγκαυμάτων  στην Αθήνα.

    Ετοιμάζεται να παραδοθεί η 38χρονη

    Την ώρα που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η 38χρονη που έριξε καυστικό υγρό στον σύζυγό της ξημερώματα Σαββάτου σε ραντεβού που είχε μαζί του σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου έχει ήδη επικοινωνήσει με δικηγόρο για να την καθοδηγήσει για τις επόμενες κινήσεις της σε σχέση με τη Δικαιοσύνη υπάρχουν και κάποιες διαδικασίες που τρέχουν.

    Για παράδειγμα από τα ξημερώματα στις 5 του Σαββάτου που τελέστηκε η αξιόποινη πράξη της ρίψης καυστικού υγρού που φαίνεται να είναι ένα μίγμα από νιτρικό οξύ και βιτριόλι έχει ξεκινήσει η προθεσμία των 48 ωρών της αυτόφωρης διαδικασίας. Στο 48ωρο αυτό οι Αρχές είναι επιφορτισμένες να συλλάβουν και να οδηγήσουν στην Δικαιοσύνη τον εκάστοτε δράση.

    Σε πολλές περιπτώσεις οι «πρωταγωνιστές» ενός επεισοδίου που έχουν τη θέση του κατηγορουμένου και έχει ταυτοποιηθεί το πρόσωπό τους ως φερόμενος δράστης επιλέγουν να παρουσιαστούν στη Δικαιοσύνη μετά την παρέλευση του Αυτοφώρου ώστε να αποφύγουν τις γρήγορες διαδικασίες απονομής Δικαιοσύνης.

    Επιπλέον θα έχει εξελιχθεί η κατάσταση της υγείας του θύματος που σε πολλές περιπτώσεις παίζει σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις που λαμβάνει η Δικαιοσύνη απέναντι σε έναν δράστη. Αν ληφθεί υπ’ όψιν ότι η πράξη τελέστηκε στις 5 τα ξημερώματα του Σαββάτου τότε και η αυτόφωρη διαδικασία για την 38χρονη γυναίκα λήγει 48 ώρες μετά δηλαδή την ίδια ώρα ξημερώματα Δευτέρας.

    Δεν αποκλείεται λοιπόν αφού παρήλθε το Σάββατο χωρίς σύλληψη η νεαρή γυναίκα να επικοινωνήσει με δικηγόρο για να καθορίσει τον τρόπο που θα παραδοθεί στις Αρχές είτε Κυριακή είτε μετά την παρέλευση του Αυτοφώρου. Ήδη τα δελτία ειδήσεων των εθνικών καναλιών επικαλούνται πληροφορίες για επαφές της 38χρονης με δικηγόρο και την προετοιμασία για παράδοση στις Αρχές ώστε να δώσει τη δική της εκδοχή για τα γεγονότα.

    Από το Ηράκλειο στην Αθήνα

    Την ίδια στιγμή ο 36χρονος σύζυγός της που φέρει εγκαύματα στην αριστερή πλευρά του προσώπου με πιθανό πρόβλημα και στο μάτι του από το καυστικό υγρό και εγκαύματα στα χέρια καθώς επίσης στον αυχένα, τον τράχηλο και τον βραχίονα που προκλήθηκαν ενώ προσπάθησε να προστατευθεί μετά τη ρίψη του υγρού μεταφέρθηκε στο Θριάσιο Νοσοκομείο στην Αθήνα με επιχείρηση αεροδιακομιδής που στήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου.

    Ο 36χρονος που έχει βαρύ ποινικό παρελθόν αυτή τη φορά βρίσκεται στη θέση του θύματος από την ίδια τη σύζυγό του σε μια ιστορία που θυμίζει την υπόθεση Παλιοσπύρου που είχε συγκλονίσει τον Μάιο του 2020 την Ελλάδα όταν μια γυναίκα έριξε βιτριόλι σε μια άλλη γυναίκα που πήγαινε στη δουλειά της για λόγους καθαρά γυναικείας αντιζηλίας. Στην περίπτωση του 36χρονου που θυματοποιήθηκε από τη σύζυγό του φαίνεται ότι υπάρχει άλλο υπόβαθρο και άλλα κίνητρα που εξετάζει η αστυνομία.

    Η ΕΛ.ΑΣ από την αρχή που έκανε έρευνα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου συνέβη το τραγικό συμβάν βρήκε το γυάλινο δοχείο το οποίο περιείχε το καυστικό υγρό και εστάλη στα Εγκληματολογικά για περαιτέρω έρευνα και για εργαστηριακή ανάλυση του υγρού ώστε να διευκρινιστεί αν πράγματι πρόκειται για βιτριόλι ή άλλη καυστική ουσία καθώς για την Αστυνομία ακόμη η ουσία παραμένει άγνωστη ως προς τη σύνθεσή της. Ο άνδρας είχε πρωταγωνιστήσει σε πολλές υποθέσεις ένοπλων ληστειών κοσμηματοπωλείων από το 2012 ως το 2015 οπότε η απόπειρα ληστείας σε μεγάλο ξενοδοχείο της Χερσονήσου με ανταλλαγή πυρών με τους αστυνομικούς έβαλε τέλος στη δράση του.

    (Φωτογραφία Αρχείου από την απόπειρα της ένοπλης ληστείας το 2015 με "πρωταγωνιστή" το θύμα)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News