«Ορθόδοξος λόγος» στην ΚΡΗΤΗ TV: Η 28η Οκτωβρίου 1940 και τα μηνύματά της

Κρήτη
«Ορθόδοξος λόγος» στην ΚΡΗΤΗ TV: Η 28η Οκτωβρίου 1940 και τα μηνύματά της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εκπομπή «Ορθόδοξος Λόγος» της Κυριακής 23 Οκτωβρίου 2022, ώρες 16:30'-17:20', αναδεικνύει το φωτεινό παράδειγμα της ψυχής των Ελλήνων του 1940 και την σπουδαιότητά του για την ζωή μας στα ποικίλα αδιέξοδα του σήμερα

Η 28η Οκτωβρίου 1940 είναι συνυφασμένη με ένδοξες στιγμές της ιστορίας μας. Η αυταπάρνηση, η αδελφικότητα, η ενότητα, η αυτοθυσία του ελληνικού λαού, ο αγώνας του για την ελευθερία, η αίσθηση χρέους και της αγάπης για την μικρή μας πατρίδα, η οποία δεχόταν άδικη επίθεση, σκιαγραφούν το πνεύμα των Ελλήνων τις ημέρες εκείνες.

Παράλληλα, η Σκέπη της Θεοτόκου, όχι λίγες φορές σε κρίσιμες στιγμές, γινόταν αισθητή από Έλληνες και αντιπάλους, γεγονός που ενίσχυε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων στην Πρόνοιά Της.

Ωστόσο, οι αρετές αυτές των άμεσων προγόνων μας, δεν συναντώνται εύκολα στην Ελλάδα του Σήμερα. Αρκετές φορές, η ατομικότητα, η ατονία, ο αποπροσανατολισμός είναι στοιχεία που πολλές φορές επικρατούν σε αρκετούς τομείς της καθημερινής μας ζωής.

Η εκπομπή «Ορθόδοξος Λόγος» της Κυριακής 23 Οκτωβρίου 2022, ώρες 16:30'-17:20', αναδεικνύει το φωτεινό παράδειγμα της ψυχής των Ελλήνων του 1940 και την σπουδαιότητά του για την ζωή μας στα ποικίλα αδιέξοδα του σήμερα, παίρνοντας φως από την τότε θυσιαστικότητα για τους ανθρώπους, τον τόπο και το έθνος μας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News