Ηράκλειο

Βαρδάκης: Όραμα όλων μας η είσοδος της Κρήτης στη νέα εποχή της κινητικότητας, να αρχίσει να υλοποιείται

Ο βουλευτής, υπενθύμισε πως δεκαετίες τώρα ανοίγει και κλείνει ξανά ο διάλογος για τα μέσα σταθερής τροχιάς στην Κρήτη, ωστόσο, τα δεδομένα των τελευταίων ετών, δημιουργούν νέες συνθήκες και ανάγκες σε επίπεδο συγκοινωνιών

Την ημερίδα που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής (ΠΣΕΟ), με θέμα: «Σύγχρονη βιώσιμη κινητικότητα και το αεροδρόμιο Καστελίου», χαιρέτισε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης.

Ο βουλευτής, στον χαιρετισμό του, υπενθύμισε πως δεκαετίες τώρα ανοίγει και κλείνει ξανά ο διάλογος για τα μέσα σταθερής τροχιάς στην Κρήτη, ωστόσο, τα δεδομένα των τελευταίων ετών, δημιουργούν νέες συνθήκες και ανάγκες σε επίπεδο συγκοινωνιών.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η τουριστική, βιομηχανική και αγροτική δραστηριότητα του νησιού μας, αφενός, η μακριά λίστα των τροχαίων δυστυχημάτων που σημειώνουν μία αιματηρή ανοδική πορεία, αφετέρου, σε συνδυασμό με την επικείμενη λειτουργία του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι, τοποθετούν πλέον τη συζήτηση αυτή σε μία άκρως πραγματική και ρεαλιστική βάση.

Η εξέλιξη και αναβάθμιση των συγκοινωνιακών υποδομών της Κρήτης, αναδύεται πλέον όχι ως θεωρητική προοπτική στο πλαίσιο της αναπτυξιακής της πορείας, αλλά ως επιτακτική ανάγκη για ασφαλή και έγκαιρη μεταφορά τόσο του ντόπιου πληθυσμού, όσο και των επισκεπτών.

Τα πορίσματα και συμπεράσματα από τη σημερινή ημερίδα θα αποτελέσουν αναμφίβολα πολύτιμα εργαλεία, ώστε το όραμα όλων μας για την είσοδο της Κρήτης στη νέα εποχή της κινητικότητας, να αρχίσει να υλοποιείται.
Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την εξαιρετική πρωτοβουλία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια