Ηράκλειο: Ιδού οι “πρωταγωνιστές” της γέννας μέσα στο ασθενοφόρο (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Ιδού οι “πρωταγωνιστές” της γέννας μέσα στο ασθενοφόρο (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πατέρας του μικρού κοριτσιού, Γιώργος Φανδινάκης μίλησε στον τηλεοπτικό φακό της ΚΡΗΤΗ-ΤV ο οποίος δεν έκρυψε τη χαρά και τη συγκίνησή του για τον ερχομό του παιδιού του

Το γύρο της χώρας κάνει η είδηση τα τελευταία 24ωρα για τα γεννητούρια μέσα στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έχουν προκαλέσει χαμόγελα και συγκίνηση καθώς μια 40χρονη γυναίκα τη στιγμή που μεταφερόταν στο νοσοκομείο  με σκοπό να γεννήσει, το μωράκι  όχι μόνο δεν περίμενε αλλά αποδείχθηκε ιδιαίτερα βιαστικό. Ο πατέρας του μικρού κοριτσιού, Γιώργος Φανδινάκης μίλησε στον τηλεοπτικό φακό της ΚΡΗΤΗ-ΤV ο οποίος δεν έκρυψε τη χαρά και τη συγκίνησή του για τον ερχομό του παιδιού του, ενώ είπε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους διασώστες που βοήθησαν στη γέννηση της κόρης του. Πανευτυχής ωστόσο είναι και η γιατρός Μάγδα Ζεάκη που έχει ξεγεννήσει άλλα πέντε μωράκια. 

Ειδικότερα, με συγκίνηση ο πανευτυχής πατέρας Γιώργος Φανδινάκης ευχαρίστησε μέσα από την τηλεοπτικό συχνότητα της ΚΡΗΤΗ-ΤV  το πλήρωμα του ΕΚΑΒ, την γιατρό και τους διασώστες, που στάθηκαν φύλακες - άγγελοι στο πλευρό της γυναίκας του όταν η ετοιμόγεννη σύζυγός του,  καθοδόν για το νοσοκομείο ένιωσε έντονες ωδίνες και κατάλαβε ότι ήταν έτοιμη να φέρει στον κόσμο το κοριτσάκι. Ο πελαργός ήρθε νωρίτερα ανατρέπονται όλα τα δεδομένα. 

«Να τους έχει καλά ο Θεός που κράτησαν και τη γυναίκα και το παιδί μου στη ζωή. Η συγκίνηση και η χαρά είναι απερίγραπτη. Τα συναισθήματα δεν περιγράφονται με λόγια. Η σύζυγός μου με πήρε τηλέφωνο. Μου είπε έλα γιατί γεννάω. Μέχρι να πάω, είχαν «σπάσει τα νερά» και ήταν έτοιμη». Ήρθε το ασθενοφόρο γρήγορα» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Πανευτυχής  ήταν και η γιατρός Μάγδα Ζεάκη η οποία μέσα στο ασεθνοφόρο βοήθησε ώστε να έρθει στον κόσμο μια νέα ζωή. Είναι το πέμπτο μωράκι που ξεγεννάει , η πέμπτη φορά που ακούει το ακούει το κλάμα ενός μωρού… Μέσα στο ασθενοφόρο με το οποίο σώζονται καθημερινά ανθρώπινες ζωές, είδε το πρώτο φως της ζωής το νεογέννητο κοριτσάκι. 

Ο Πρόεδρος Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κρήτης, Νίκος Καλογιαννάκης μίλησε στον τηλεοπτικό φακό της ΚΡΗΤΗ-ΤV  για το ευχάριστο γεγονός  υπογραμμίζοντας: «Φωνάξαμε τη γιατρό του ΕΚΑΒ μαζί με το συνάδελφο και στην παραλιακή επάνω σταμάτησε το ασθενοφόρο και είδαμε το ευχάριστο γεγονός. Ήταν ένα κοριτσάκι 3 κιλών και 200 γραμμαρίων. Ευχόμαστε να του ζήσει. Εμείς ως πλήρωμα κάναμε τη δουλειά».  

Όλα ξεκίνησαν προχθες στις 12.30 περίπου το μεσημέρι όταν κλήθηκε ασθενοφόρο στη Θέρισσο για μια γυναίκα που ήταν έτοιμη να γεννήσει. Στο σημείο έσπευσε ένα όχημα άμεσης επέμβασης του ΕΚΑΒ επανδρωμένο με γιατρό και διασώστη και ένα ασθενοφόρο με δύο διασώστες. 

Ο διευθυντής ΕΚΑΒ Κρήτης, Νίκος Γιαννακουδάκης προχώρησε σε δήλωση σημειώνοντας: «Καθοδόν διαπίστωσαν ότι ο τοκετός είναι σε εξέλιξη και για λόγους ασφαλείας, σταμάτησαν στην πορεία τους προκειμένου η επίτοκος να γεννήσει. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας του τοκετού το ασθενοφόρο συνέχισε την πορεία προς το νοσοκομείο όπου η γιατρός του ΕΚΑΒ παρέδωσε τη γυναίκα και το μωρό στο νοσοκομείο». 

Πίσω από το ασθενοφόρο ακολουθούσε ο σύζυγος της 40χρονος γυναίκας ο οποίος έζησε στιγμές αγωνίας αντιλαμβανόμενος ότι το μωρό ήταν βιαστικό και ότι η σύζυγός του θα γεννούσε στο ασθενοφόρο. 

«Το ΕΚΑΒ Κρήτης έχει υψηλή ετοιμότητα και γνώσεις και  μπορεί να ανταποκριθεί σε οποιοδήποτε περιστατικό. Αυτό που συστήνουμε είναι να υπάρχει ψυχραιμία και εμπιστοσύνη» είπε ο κ. Καλογιαννάκης. 

Ο Γιώργος Φανδινάκης μίλησε για την αγωνία που τον χαρακτήριζε εκείνο το χρονικό διάστημα, τονίζοντας: «Είχα αγωνία. Όταν σταμάτησε το ασθενοφόρο, είπα πως η γυναίκα μου γεννάει. Δεν υπήρχε άλλο σενάριο». 

Η μικρή Ζαχαρούλα όπως θα ονομαστεί το μωρό θα μάθει στο μέλλον για τον πολύ ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο είδε το πρώτο φως της ζωής. Δεν θα βρει ποτέ αρκετά λόγια για να ευχαριστήσει την Μάγδα Ζεάκη, την Ελευθερία Ματζουρανάκη, τον Κώστα Μαυραντωνάκη και τον Μιχάλη Νινιράκη που βοήθησαν στη δύσκολη στιγμή την μητέρα της…Είναι οι ίδιοι άνθρωποι μαζί με τους υπόλοιπους γιατρούς και διασώστες που κάθε μέρα σώζουν όσους χρειάζονται επείγουσα βοήθεια… 

*Το μέλος του πληρώματος Ελευθερία Μαντζουρανάκη

Ο πατέρας της μικρής Ζαχαρούλας είπε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους βοήθησαν τη γυναίκα του, λέγοντας: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που βοήθησαν. Από τους εργαζομένους στο τηλεφωνικό κέντρο μέχρι τον τελευταίο διασώστη που ήταν στο ασθενοφόρο, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Θέλω να τους ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου». 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News