Ηράκλειο: Δυναμικό το μήνυμα των υγειονομικών στο συλλαλητήριο - Διαμαρτυρήθηκαν για την αποδυνάμωση των κρατικών νοσοκομείων και τις απολύσεις

Κρήτη
Ηράκλειο: Δυναμικό το μήνυμα των υγειονομικών στο συλλαλητήριο - Διαμαρτυρήθηκαν για την αποδυνάμωση των κρατικών νοσοκομείων και τις απολύσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι υγειονομικοί διαμαρτυρήθηκαν για την αποδυνάμωση των κρατικών νοσοκομείων, για τις απολύσεις των συναδέλφων τους, για το γεγονός ότι χιλιάδες υγειονομικοί μένουν εκτός δημόσιας υγείας επειδή είναι ανεμβολίαστοι - Πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας

Ικανοποιημένος από τη συμμετοχή των συναδέλφων του, δηλώνει στο neakriti.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ Δημήτρης Βρύσαλης, μετά την ολοκλήρωση της "επιτυχημένης" όπως τη χαρακτηρίζει κινητοποίησης των υγειονομικών στο κέντρο του Ηρακλείου. 

"Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις 9 του Νοέμβρη", σημείωσε με νόημα, "στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, κατά της ακρίβειας, οπότε και θα πρέπει να "βουλιάξει" το Ηράκλειο από τη συμμετοχή του κόσμου", όπως επισήμανε.

Οι υγειονομικοί διαμαρτυρήθηκαν για την αποδυνάμωση των κρατικών νοσοκομείων, για τις απολύσεις των συναδέλφων τους, για το γεγονός ότι χιλιάδες υγειονομικοί μένουν εκτός δημόσιας υγείας επειδή είναι ανεμβολίαστοι, ενώ μετά τη συγκέντρωση στα Λιοντάρια, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας μέσα από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Σύμφωνα με το Δημήτρη Βρύσαλη, συγκινητικά ήταν τα μηνύματα συμπαράστασης από την τοπική κοινωνία στον αγώνα των υγειονομικών, αφού ο αγώνας των υγειονομικών είναι και αγώνας της ίδιας της κοινωνίας.

Στη σημερινή απεργία συμμετείχαν τα σωματεία εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ και του Βενιζελείου, αλλά και του Φοιτητικού Συλλόγου Ιατρικής στα Λιοντάρια.

Στην κοινή τους ανακοίνωση, αναφέρουν τα εξής: «Η κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας ολοένα επιδεινώνεται. Μετά από σχεδόν τρία χρόνια πανδημίας, η κυβέρνηση εξακολουθεί να λαμβάνει “έκτακτα μέτρα προστασίας” της υγείας, τα οποία δεν προσθέτουν, αλλά ανακυκλώνουν το υπάρχον ελλιπές προσωπικό, με παρατάσεις επικουρικών, μετακινήσεις προσωπικού και δυνατότητα παραμονής στο ΕΣΥ γιατρών που έχουν συμπληρώσει το όριο της ηλικίας συνταξιοδότησης. Μερικές εκατοντάδες προκηρύξεις θέσεων μόνιμων γιατρών πανελλαδικά θα καλύψουν ένα ελάχιστο μέρος των χιλιάδων κενών, ενώ δεν αναπληρώνουν ούτε τις συνταξιοδοτήσεις. Μόλις δύο μόνιμες θέσεις γιατρών ΕΣΥ προκηρύχθηκαν τον τελευταίο χρόνο για τις δημόσιες δομές υγείας Ηρακλείου, παρόλο που παραμένουν κενές 33 θέσεις γιατρών στο Βενιζέλειο και περίπου 40 στο ΠΑΓΝΗ».

Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, αναφέρονται και στην υπερεντατικοποίηση της εργασίας που έχει πλήξει τους γιατρούς, οι οποίοι, σε συνδυασμό με τους καθηλωμένους μισθούς, οδηγούνται σε παραιτήσεις. Την ίδια στιγμή, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ψέγει την κυβέρνηση, η οποία «ετοιμάζεται να φέρει νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, που καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ, με την καθιέρωση της μερικής απασχόλησης και τη δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου (από τους γιατρούς ΕΣΥ), αναγκάζοντας τους ασθενείς να πληρώνουν ολοένα περισσότερα για υπηρεσίες υγείας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News