Κρήτη: Ψυχορραγεί η παιδοψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ - Το πολύ 15 εφημερίες το μήνα! (βίντεο)

Κρήτη
Κρήτη: Ψυχορραγεί η παιδοψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ - Το πολύ 15 εφημερίες το μήνα! (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι παραιτήσεις διαδέχονται η μια την άλλη και οι δύο παιδοψυχίατροι που έχουν απομείνει καλούνται να κάνουν 15 εφημερίες το μήνα ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζουν και τη λειτουργία της παιδοψυχιατρικής του Βενιζελείου

Εξακολουθεί να ψυχορραγεί η παιδιοψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ καθώς μετά τις αλλεπάλληλες παραιτήσεις οι εναπομείναντες γιατροί καλούνται να ανταπεξέλθουν σε έως και 15 εφημερίες το μήνα. Η εκρηκτική κατάσταση που διαμορφώνεται το τελευταίο διάστημα στην κλινική που καλύπτει ολόκληρη την Ανατολική Κρήτη, ήρθε στη βουλή με την Ζωή Ράπτη να παραδέχεται πως λειτουργεί με υποστελεχωμένη απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή ηρακλείου του ΚΚΕ Μανώλη Συντιχάκη.

Με την παραδοχή ότι η παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ θα εξακολουθεί να λειτουργεί με τους μίσους γιατρούς που αντιστοιχούν στις οργανικές θέσεις της καίριας αυτής δομής για ολόκληρη την Κρήτη, η υφυπουργός Υγείας παρέπεμψε στο εγγύς μέλλον λύση του αδιεξόδου μέσα από την επαναπροκήρυξη θέσεων παιδοψυχίατρων.

Οι παραιτήσεις διαδέχονται η μια την άλλη και οι δύο παιδοψυχίατροι που έχουν απομείνει καλούνται να κάνουν 15 εφημερίες το μήνα ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζουν και τη λειτουργία της παιδοψυχιατρικής του Βενιζελείου.

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ Μανώλης Συντιχάκης, ο οποίος ανέδειξε με ερώτησή του το μέγεθος του προβλήματος έκανε λόγο για απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση. Για τα ίδια τα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα αλλά και τις οικογένειές τους.

Απαντώντας στα «πυρά» Συντιχάκη η Ζωή Ράπτη χαρακτήρισε υπερβολές τις καταγγελίες προσθέτοντας ότι το υπουργείου στηρίζει κάθε βήμα ενίσχυσης της παιδοψυχιατρικής τόσο με προσωπικό όσο και με την επέκταση των υποδομών της που προγραμματίζεται.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News