Ηράκλειο: Εντάσεις και ασυνεννοησία στην δημοτική σύσκεψη μετά την φονική κακοκαιρία (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Εντάσεις και ασυνεννοησία στην δημοτική σύσκεψη μετά την φονική κακοκαιρία (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναγκαίος ο ανασχεδιασμός στην «σκιά» της θεομηνίας

Στη σκιά της φονικής κακοκαιρίας που ανέδειξε για μια ακόμη φορά  κενά και παραλείψεις,  η επιχειρησιακή ασυνεννοησία παραμένει. Ενδεικτική είναι η σύσκεψη που συγκάλεσε σήμερα η Λότζια για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Ηρακλείου αλλά αντί για δράσεις έφερε στο φως το διαχρονικό πινκγ πονγκ ευθυνών. Μετά από ένα σκηνικό έντασης, οι υπηρεσιακοί υπάλληλοι της περιφέρειας αποχώρησαν, οι εκπρόσωποι του δήμου δήλωσαν αναρμόδιοι και ο τυχόν ανασχεδιασμός μετά την πρόσφατη κακοκαιρία ,προς το παρόν τινάχθηκε στον αέρα.

Στο προσκήνιο έρχεται μετά την φονική κακοκαιρία, η εικόνα των ρεμάτων στο Ηράκλειο καθώς μοναδικό ζητούμενο είναι η υπηρεσιακή ετοιμότητα , η θωράκιση της πόλης και να εξεταστεί η ανάγκη ανασχεδιασμού όπου κρίνεται απαραίτητος. Ανοιχτή «πληγή» για το Ηράκλειο παραμένει ο Κατσαμπαδιανός ποταμός στον οποίο πέφτει το κέντρο βάρους σε κάθε καταιγίδα αλλά και τα ρέματα.

Σε κάθε ισχυρή νεροποντή γνωστά είναι πλέον τα σημεία της πόλης όπου οι κάτοικοι δεινοπαθούν όπως Αλικαρνασσός, Κατσαμπάς, Γιόφυρος αλλά και άλλα σημεία.

Το βέβαιο είναι ότι η φονική κακοκαιρία «φούσκωσε» όχι μόνο τα νερά των ποταμών αλλά και το φόβο μην επανέλθει ο κίνδυνος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News