Ανοχύρωτη πόλη το Ηράκλειο - Εικόνες παράλυσης από το πέρασμα της κακοκαιρίας (βίντεο)

Κρήτη
Ανοχύρωτη πόλη το Ηράκλειο - Εικόνες παράλυσης από το πέρασμα της κακοκαιρίας (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλήρης αποδιοργάνωση έφεραν τα φονικά πλημμυρικά φαινόμενα

Σκηνές τρόμου επικράτησαν και στην πόλη του Ηρακλείου εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, το περασμένο Σάββατο, καθώς δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, αρκετά οχήματα ακινητοποιήθηκαν ενώ άλλα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά. Πολίτες, επαγγελματίες  μέχρι και αστυνομικοί έκαναν σαφές μιλώντας στον τηλεοπτικό φακό της ΚΡΗΤΗ-ΤV πως οι πλημμύρες αποδιοργάνωσαν τους ίδιους , ενώ επέμειναν ιδιαίτερα στην απόδοση ευθυνών που βαραίνουν τόσο την Πολιτεία όσο και τους κατασκευαστές κτιρίων. Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν στην Αλικαρνασό, ενώ κυριολεκτικά Άγιο είχαν δημότες και μαθητές στις Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου, όπου υπήρξαν και διασώσεις από χειριστή εκσκαφέα. 

Ειδικότερα,   εφιαλτικό ήταν το πρωινό του Σαββάτου και για την πόλη του Ηρακλείου, από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Ο τηλεοπτικός φακός της ΚΡΗΤΗ-ΤV βρέθηκε εκεί αποτυπώνοντας εικόνες στην παραλιακή, η οποία μετατράπηκε σε ποτάμι, με τις εικόνες να είναι αντίστοιχες σε Λεωφόρο Ικάρου, Λεωφόρο Καζαντζίδη, πέριξ του Αστυνομικού Μεγάρου, στον ΒΟΑΚ και σε δεκάδες άλλους δρόμους στην Αλικαρνασό.  

Αγρόν ηγόρασε. 

Επαγγελματίας  στην λεωφόρο  Καζαντζίδη μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ-ΤV είπε με χαρακτηριστικό τρόπο πως οι γυναίκες έκλαιγαν βλέποντας τη στάθμη του νερού να είναι αρκετά υψηλή. Ο ίδιος είπε ότι χρειάζεται το φρεάτιο  να σηκωθεί και όχι να βρίσκεται σε τόσο χαμηλό ύψωμα. 

 Εξαγριωμένος  εμφανίστηκε και ο πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Αλικαρνασού, Αντώνης Σέκερης ο οποίος με ύφος κατηγορηματικό επισήμανε πως δεν έχει γίνει κανένα έργο ουσίας. 

«Έχουν περάσει δύο ολόκληρα χρόνια από την προηγούμενη νεροποντή και δεν έχει γίνει ένα έργο ουσίας.  Έχουμε πάει με τους ειδήμονες στην περιοχή Πλαστήρα, Βιομηχανική περιοχή, στον Άγιο Γεώργιο και αυτοί ακόμα… αγρόν ηγόρασε. Εάν δε ασχοληθούν με φρεάτια της Βιομηχανικής περιοχής και δε διοχετευτούν στο κατσαμπαδιανό ρεύμα, θα υπάρχουν πάντα προβλήματα» είπε ο κ. Σέκερης.

 

Την ίδια στιγμή, τον απόλυτο τρόμο έζησαν δημότες, καταστηματάρχες και μαθητές στην οδός Αρχιμήδους στην Αλικαρνασό, όπου το νερό κατέβαινε ως χείμαρρος αγγίζοντας ακόμη και το ενάμιση μέτρο.  Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν ενώ μαθητές από τις Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου κινδύνεψαν, με χειριστή εκσκαφέα να τους απομακρύνει με ασφάλεια.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, αίθουσες, γραφεία και διάδρομοι στις Τεχνικές σχολές πλημμύρισαν ενώ ζημιές υπήρξαν σε εξοπλισμό αλλά και σε αυτοκίνητα μαθητών.  

Εργαζόμενοι σε κατάστημα στην οδό Αρχιμήδους δεν έκρυψαν τον εκνευρισμό τους, ενώ ζήτησαν την απόδοση ευθυνών από τους αρμοδίους. 

Γυναίκες μίλησαν στην ΚΡΗΤΗ- ΤV που ζουν οδό Αρκονήσου και στην  οδό Αρχιμήδους έκαναν γνωστό πως η αδιαφορία ήταν παντελής. Όπως είπε γυναίκα, αναγκάστηκε να πετάξει τα ηλεκτρικά είδη της. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News