Ηράκλειο: Η συνοικία που "φλερτάρει" με τον θάνατο - Κεντρική λεωφόρος το "μπαζωμένο" ποτάμι (εικόνες, βίντεο)

Ηράκλειο
Ηράκλειο: Η συνοικία που "φλερτάρει" με τον θάνατο - Κεντρική λεωφόρος το "μπαζωμένο" ποτάμι (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά τις μεγάλες καταστροφές στην Αγία Πελαγία και το Παλιόκαστρο αλλά και τη Σητεία φυσικά, έχοντας μάλιστα θρηνίσει και τις ζωές δύο νέων ανθρώπων, οι κάτοικοι αυτής της περιοχής, φοβούνται ακόμα περισσότερο - Οδοιπορικό του neakriti.gr

Πολλές οικογένειες, καρδιοχτυπούν στον Κατσαμπά, αφού έχοντας και στο παρελθόν πλημμυρίσει από τα νερά της βροχής αλλά ακόμα και από λύματα, προβληματίζονται τώρα, ακόμα περισσότερο…Ο λόγος, βέβαια, για τους δεκάδες συνανθρώπους μας, που έχουν εγκαταστήσει τα σπίτια και τις οικογένειες τους, κάτω από τη γέφυρα του Κατσαμπά, τόσο από την πλευρά της εκκλησίας της Αγίου Δημητρίου όσο και από την άλλη πλευρά.

Πάνω από τα κεφάλια τους, δηλαδή, κάθε φορά που βρέχει, τα φρεάτια είναι φραγμένα από χώματα, σκουπιδαριό, χόρτα και φύλλα, ή δεν προλαβαίνουν να απορροφήσουν όλο το νερό και συνεχώς, αντιμετωπίζουν αυτόν τον εφιάλτη.

Μετά τις μεγάλες καταστροφές στην Αγία Πελαγία και το Παλιόκαστρο αλλά και τη Σητεία φυσικά, έχοντας μάλιστα θρηνίσει και τις ζωές δύο νέων ανθρώπων, οι κάτοικοι αυτής της περιοχής, φοβούνται ακόμα περισσότερο.

Το neakriti.gr βρέθηκε το πρωί εκεί. Και κατέγραψε εικόνες που δείχνουν πως η ευρύτερη περιοχή είναι ευάλωτη. Μάλιστα, μετά την τραγωδία στην Αγία Πελαγία, βλέπουμε ένα συνεργείο της ΔΕΥΑΗ με λιγοστά άτομα, να βρίσκεται στην περιοχή και να εργάζεται για να ξεφράξει τα φρεάτια. Τόσο κάτω από τη γέφυρα, όσο και στην Ικαρου, υπήρχαν φρεάτια που είχαν φράξει. Και βέβαια, ακόμα και μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, η αγωνία του κόσμου είναι μεγάλη.

Οι άνθρωποι εκεί, ευελπιστούν να βρίσκονται στο μόνιμο ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής και της διοίκησης της ΔΕΥΑΗ, καθώς με μία μεγάλη μπόρα, προφανώς και θα πρέπει να είναι από τους πρώτους που θα "δουν" τη βοήθεια της αρμόδιας υπηρεσίας, αφού τα πρώτα πάντοτε πλημμυρικά φαινόμενα στη δική τους περιοχή παρουσιάζονται και όχι μόνο βέβαια.

Όλα τα νερά που κατεβαίνουν από την Καζαντζίδη, περνάνε από την περιοχή αυτή για να οδηγηθούν μέσω των αγωγών της ΔΕΥΑΗ στη θάλασσα. Όταν είναι φραγμένα τα φρεάτια, ή όταν τα νερά είναι πάρα πολλά και τα φρεάτια ξεχιλίζουν, οι άνθρωποι εκεί τρέχουν και δε φτάνουν με φτυάρια και με σκούπες για να σώσουν τα σπίτια και τα υπάρχοντα τους. Και βέβαια, αν συμβεί και κάποια θεομηνία σαν εκείνη του περασμένου Σαββάτου 15 Οκτωβρίου, ο…Θεός να βάλει το χέρι Του!

Μάλιστα, σε ό,τι αφορά τα φερτά υλικά, στον Κατσαμπά υπάρχουν σε…"μεγάλη αφθονία"…Όπως δείχνουν τα βίντεο και οι φωτογραφίες μας, έχουμε σκουπίδια, βλάστηση, δέντρα, μπάζα, παλιοσίδερα και πάει λέγοντας…Και δεν φαίνεται βέβαια η περιοχή να έχει δεχτεί και κάποιον καθαρισμό τέτοιο που να επιτρέπει στο νερό να φεύγει πιο γρήγορα προς τη θάλασσα και να μην συσσωρεύεται και να δημιουργεί πλημμύρες σε βάρος των σπιτιών και των επιχειρήσεων...

Ας ελπίσουμε αυτές οι εικόνες να ευαισθητοποιήσουν τις αρχές και να μην χρειαστεί να ξαναμιλήσουμε σε λίγο καιρό, για δυσάρεστες ή ακόμα και τραγικές καταστάσεις…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News