ΣΥΡΙΖΑ: Να λυθεί άμεσα το θέμα τήρησης των προδιαγραφών ΙΕΔΙΒΙΜ για τις φοιτητικές εστίες στο Ηράκλειο

Κρήτη
ΣΥΡΙΖΑ: Να λυθεί άμεσα το θέμα τήρησης των προδιαγραφών ΙΕΔΙΒΙΜ για τις φοιτητικές εστίες στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εστιακοί φοιτητές, έπειτα από την προ ετών πυρκαγιά στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Κρήτης στην Κνωσό, στεγάζονται σε ξενοδοχεία που μισθώνει το ΙΝΕΔΙΒΙΜ στα διοικητικά όρια του δήμου Ηρακλείου

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την ακαταλληλότητα των καταλυμάτων των εστιακών φοιτητών των τμημάτων του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, προχώρησαν 29 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, καταθέτοντας ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη.

Συγκεκριμένα, οι εστιακοί φοιτητές, έπειτα από την προ ετών πυρκαγιά στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Κρήτης στην Κνωσό, στεγάζονται σε ξενοδοχεία που μισθώνει το ΙΝΕΔΙΒΙΜ στα διοικητικά όρια του δήμου Ηρακλείου.

Η προηγούμενη σύμβαση μεταξύ του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και των ξενοδοχείων, στα οποία στεγάζονταν μέχρι τώρα οι φοιτητές, έληξε στις 9/10/2022 και τελικά μετά τη διεξαγωγή του ηλεκτρονικού διαγωνισμού, για τη στέγαση φοιτητών του πανεπιστημίου Κρήτης στην πόλη του Ηρακλείου, οι φοιτητές μεταφέρθηκαν σε δύο νέα ξενοδοχεία της Αμμουδάρας.

Όμως, σύμφωνα με τις καταγγελίες των φοιτητών, τα ξενοδοχεία αυτά, αφενός βρίσκονται σε τουριστική περιοχή, αποκομμένη από την πόλη του Ηρακλείου και το Πανεπιστήμιο, που το χειμώνα ερημώνει, αφετέρου δεν διαθέτουν επαρκείς υποδομές.

Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι υπάρχει μια γενικότερη αίσθηση εγκατάλειψης και έλλειψης ασφάλειας. Εκτός από την ακαταλληλότητα των ξενοδοχείων, επισημαίνεται και η μη τήρηση των προδιαγραφών/προϋποθέσεων που έχουν αναρτηθεί στη διακήρυξη του διαγωνισμού σχετικά με τη στέγαση των φοιτητών.

«Η συγκεκριμένη παρέμβασή μας είναι η τρίτη μετά από τις δύο κοινοβουλευτικές αναφορές που προηγήθηκαν, αυτές της επιστολής των φοιτητών και του ομόφωνου ψηφίσματος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης για το συγκεκριμένο θέμα.

Στα καταλύματα που μεταφέρθηκαν οι φοιτητές, δεν πληρούνται οι προδιαγραφές σύμφωνα με την καταγγελία των ίδιων, ενώ η πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο από την Αμμουδάρα είναι δύσκολη χωρίς αυτοκίνητο.

Επιπλέον, υπάρχει θέμα ασφάλειας στην περιοχή κατά τους χειμερινούς μήνες. Καλούμε την κα Κεραμέως να πράξει τα δέοντα, ώστε να επιλυθεί το θέμα της τήρησης των προδιαγραφών που θέτει το ΙΝΕΔΙΒΙΜ για τις φοιτητικές εστίες» υπογράμμισε ο κ. Βαρδάκης.

Δεδομένων των παραπάνω οι βουλευτές ερωτούν την αρμόδια υπουργό αν τηρείται το κριτήριο ανάθεσης της διακήρυξης 621/21/2022 του ΙΝΕΔΙΒΙΜ για τη συμφερότερη οικονομική προσφορά βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας/τιμής, αν τηρούνται οι προδιαγραφές/προϋποθέσεις που έχουν αναρτηθεί στην διακήρυξη του διαγωνισμού σχετικά με τη στέγαση των φοιτητών και αν είναι σε γνώση της ότι από την περιοχή της Αμμουδάρας οι φοιτητές θα πρέπει να μετεπιβιβάζονται σε ΜΜΜ στην μέση της διαδρομής, έως την άφιξή τους στα πανεπιστήμια.

Τέλος οι βουλευτές ζητούν να ενημερωθούν για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί για την επίλυση του θέματος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News