Ηράκλειο: Εκδήλωση με θέμα «Υποκλοπές: Η κατάλυση της Δημοκρατίας»

Κρήτη
Ηράκλειο: Εκδήλωση με θέμα «Υποκλοπές: Η κατάλυση της Δημοκρατίας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κινητοποίηση των πολιτών για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της Πολιτικής Ελευθερίας, είναι το μείζον ζήτημα σήμερα

Το «Συμπόσιο Πολιτισμού» οργανώνει εκδήλωση στο Ηράκλειο  Κρήτης, στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου και ώρα 6.30μμ με θέμα: «Υποκλοπές: Η κατάλυση της Δημοκρατίας».

Όπως αναφέρεται, οι τηλεφωνικές υποκλοπές κορυφαίων πολιτικών στελεχών, δημοσιογράφων και άλλων, παραγόντων της κοινωνικής ζωής του τόπου, από την ΕΥΠ, με προϊστάμενο τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, αποτελεί μία επικίνδυνη εξέλιξη για τη Δημοκρατία και τις Πολιτικές Ελευθερίες.

Ομιλητές θα είναι ο πρ. Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής και μέλος στην Ειδική μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας καθώς και στην Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Βούτσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και πρώην υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, από τους πρώτους πολιτικούς που αποκαλύφθηκαν τηλεφωνικές υποκλοπές εις βάρος του. Τρίτος ομιλητής θα είναι ο Καθηγητής Πολιτειολογίας στο Πανεπιστήμιο του Παντείου Πανεπιστημίου και Κοσμήτορας της Σχολής Πολιτικών Επιστημών, Δημήτρης Χριστόπουλος. 

Το γεγονός ότι, όπως ανακοινώθηκε επίσημα, παρακολουθούνται από την ΕΥΠ  15.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης, καταδεικνύει ένας τερατώδες δίκτυο πολιτικού ολοκληρωτισμού, το οποίο δρα ανεξέλεγκτα με πλήρη γνώση του πρωθυπουργού, καταργεί την αυτονομία του ανθρωπίνου προσώπου ως υπόβαθρο της φιλελεύθερης Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας και κρατά σε πλήρη ομηρεία το πολιτικό σύστημα και τα πρόσωπα που το απαρτίζουν. Επιβάλλει ως τετελεσμένο στοιχείο την πλήρη διάσπαση Πολιτικής και Ηθικής και δημιουργεί την κανονικότητα  μιας φυλακής εν κινήσει.

Όλοι πρέπει να αποδεχτούν τα ηθικοπολιτικά δεσμά  τους  με την κατακράτηση και των προσωπικών  δεδομένων,  και την κανονάρχηση των ορίων  δράσης τους μέχρι εκεί που θα επιβάλλει το Ακροδεξιό επιτελικό παρακράτος του πρωθυπουργού, προϊσταμένου της ΕΥΠ.  Είναι σαφές πως καταργείται πλήρως η Μεταπολίτευση των πολιτικών ελευθεριών, των διευρυμένων κοινωνικών δικαιωμάτων, καταπατείται συνειδητά από την πολιτική εξουσία και την κυβέρνηση Μητσοτάκη το Σύνταγμα - για δεύτερη φορά μετά την επιβολή των μνημονίων - και εγκαθιδρύεται μια μορφή μεταμοντέρνας δικτατορίας  η οποία εξελίσσεται διαρκώς σε όλους τους κοινωνικούς και εργασιακούς χώρους. 

Η προώθηση αυτού του πολιτικού ολοκληρωτισμού πραγματοποιείται με την πρωτοφανή συρρίκνωση και θεσμική παραμόρφωση των λειτουργιών της Βουλής, αφού θα είναι κλειστή η θεματική συζήτηση και απόρρητο το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της πλειοψηφίας, ενώ δεν δίνουν αντίγραφο στους βουλευτές!   Όλη αυτή η Ακροδεξιά πρακτική γίνεται με την συνειδητά ανεύθυνη αποστασιοποίηση του πρωθυπουργού, σε μια περίοδο που το Ακροδεξιό κίνημα στην Ευρώπη φουντώνει και συγχρόνως προσπαθούν να δώσουν μία μεταφυσική χροιά στις τεχνολογίες παρακολούθησης και στην εξουσία παραπέμποντας ευθέως στο θεωρητικό υπόβαθρο του Γερμανού  φιλοσόφου θεωρητικού του ναζισμού Μάρτιν Χάιντεγκερ.  

Η κινητοποίηση των πολιτών για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της Πολιτικής Ελευθερίας, είναι το μείζον ζήτημα σήμερα.

Φωτογραφία: pixabay

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News