default-image

Αγία Πελαγία: Ιστορίες ανθρώπων που έχασαν τα πάντα μέσα στη... λάσπη (βίντεο)

Κρήτη
Αγία Πελαγία: Ιστορίες ανθρώπων που έχασαν τα πάντα μέσα στη... λάσπη (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αισθάνονται ευγνωμοσύνη που είναι ζωντανοί αλλά ουσιαστικά από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκαν στο δρόμο

Η οικογένεια Χατζηδάκη τα έχασε όλα μέσα σε λίγα λεπτά. Τα ορμητικά νερά παρέσυραν τα πάντα μέσα στο σπίτι τους στο Παλαιόκαστρο και η μητέρα με τα δύο παιδιά σώθηκαν την τελευταία στιγμή όταν τους βοήθησαν γείτονες.

Αισθάνονται ευγνωμοσύνη που είναι ζωντανοί αλλά ουσιαστικά από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκαν στο δρόμο.

Δραματικές ώρες έζησαν δεκάδες κάτοικοι στην Αγία Πελαγία καθώς σώθηκαν από θαύμα όταν το ποτάμι λάσπης και φερτών υλικών «έπνιξε» τον οικισμό.

Για τρίτη ημέρα οι μπουλντόζες απομακρύνουν τόνους λάσπης που έχουν εισχωρήσει παντού, σε σπίτια και επιχειρήσεις και δρόμους, που με μεγάλη προσπάθεια παραμένουν ανοιχτοί.

Κλιμάκια ξεκίνησαν το πρωί αυτοψία και καταγραφή καθώς οι κάτοικοι των οικισμών έμειναν ξεκρέμαστοι μετά την Θεομηνία και θα πρέπει να ξεκινήσουν από το μηδέν.

Την ίδια ώρα η δρόμοι της Αγίας Πελαγίας και οι παραλίες Λυγαριάς και Παλαιοκάστρου μοιάζουν με «νεκροταφεία» αυτοκινήτων.

Η κα Λαμπριανίδου είδε το αυτοκίνητό της να παγιδεύεται σε φράχτη, να γεμίζει νερά και καταστρέφεται . Η ίδια είναι άνεργη και μόνα έσοδα όπως ισχυρίζεται ένα προνοιακό επίδομα, ωστόσο όπως λέει η απάντηση που πήρε είναι ότι δεν προβλέπεται αποζημίωση. Τουρίστες είδαν τα ενοικιαζόμενα να χάνονται στη θάλασσα…ενώ  κάτοικοι της περιοχής αγωνιούν για το πως θα μετακινηθούν χωρίς ΙΧ και τι θα γίνει με τα γραφειοκρατικά θέματα.

Η μεγαλύτερη αγωνία όλων είναι μην επαναληφθεί η ασύλληπτη καταστροφή. Αφού το αντιπλημμυρικό έργο στάθηκε αδύνατο να συγκρατήσει το μικρό «τσουνάμι» όπως έχει χαρακτηριστεί, απαιτούνται όπως λένε παρεμβάσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News