Συντυχάκης: Η έλλειψη προσωπικού είναι ιδιαίτερα οξυμμένη στην Παιδοψυχιατρική κλινική

Κρήτη
Συντυχάκης: Η έλλειψη προσωπικού είναι ιδιαίτερα οξυμμένη στην Παιδοψυχιατρική κλινική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, υπουγραμμίζει πως οι εναπομείναντες δύο παιδοψυχίατροι καλούνται να κάνουν 15 εφημερίες ο καθένας και να μοιράζονται το βάρος μιας κλινικής που εξυπηρετεί όλη την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, δηλαδή εξωθούνται

Την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργήσει για τα παιδιά και τις οικογένειες τους η υποστελέχωση των δημόσιων δομών ψυχικής υγείας στην Κρήτη, στηλίτευσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, κατά την συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης.

Όπως αναφέρει:

Το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού είναι ιδιαίτερα οξυμμένο στην Παιδοψυχιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Πρόσφατα, λόγω της συνεχούς υποβάθμισής της κλινικής, παραιτήθηκε ο ένας από τους τρεις ειδικευμένους παιδοψυχιάτρους.

Οι εναπομείναντες δύο παιδοψυχίατροι καλούνται να κάνουν 15 εφημερίες ο καθένας και να μοιράζονται το βάρος μιας κλινικής που εξυπηρετεί όλη την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, δηλαδή εξωθούνται στην υπερεργασία και την εξουθένωση, ενώ ταυτόχρονα απειλείται η ίδια η ύπαρξη της Παιδοψυχιατρικής κλινικής.

Εκτός από τα προβλήματα της Παιδοψυχιατρικής κλινικής, ανέδειξε την υποστελέχωση του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου και των αντίστοιχων υπηρεσιών υγείας στα Νοσοκομεία Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου.

Ο Μ. Συντυχάκης υπογράμμισε πως για αυτή την άθλια κατάσταση έχει τεράστια ευθύνη η σημερινή κυβέρνηση, όπως επίσης και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, επί των ημερών της οποίας δημιουργήθηκε η Παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, δηλαδή με ημερομηνία λήξης.

Η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, έσπευσε να χαρακτηρίσει ως «υπερβολή» τις καταγγελίες του ΚΚΕ περί υποστελέχωσης.

Ωστόσο, οι οργανικές θέσεις της Παιδοψυχιατρικής κλινικής είναι τέσσερις, δηλαδή με την αποχώρηση του ενός από τους τρεις ειδικευόμενους γιατρούς οι οργανικές θέσεις θα είναι καλυμμένες μόλις κατά 50%.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News