Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου: Στις κάλπες, σήμερα και αύριο, οι γιατροί για την ανάδειξη νέου ΔΣ (βίντεο)

Κρήτη
Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου: Στις κάλπες, σήμερα και αύριο, οι γιατροί για την ανάδειξη νέου ΔΣ (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ψηφοφορία και τις δυο ημέρες θα διεξάγεται από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ και καλούνται να ψηφίσουν πάνω από 2.300 μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου

Τους νέους εκπροσώπους τους στη διοίκηση, στο Πειθαρχικό Συμβούλιο την Εξελεγκτική Επιτροπή, τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο ψηφίζουν τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου τα οποία προσέρχονται στις κάλπες σήμερα Κυριακή 16 Οκτωβρίου και αύριο Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022. 

Στην εκλογική μάχη έχουν ριχτεί 4 παρατάξεις, με πάνω από 200 υποψήφιους.

Η ψηφοφορία και τις δυο ημέρες θα διεξάγεται από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ και καλούνται να ψηφίσουν πάνω από 2.300 μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Κάλεσμα συμμετοχής στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου την ερχόμενη Κυριακή 16 και τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου απηύθυνε ο επικεφαλής της “Δύναμης Υγείας” διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ Αλέξανδρος Πατριανάκος από τα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου σε μια συνέντευξη τύπου εφ΄όλη της ύλης , εξηγώντας ότι η συμμετοχή θα πρέπει να είναι δυναμική, όπως δυναμικό θα πρέπει να είναι το νέο σχήμα που θα αναδειχθεί από τις εκλογές.

Eιδικότερα, ο γνωστός ιατρός με πολυετή εμπειρία διατύπωσε με κάθε σαφήνεια πως πρωταρχικός στόχος πρέπει να είναι ένας ισχυρός και ενωμένος ιατρικός σύλλογος ενόψει των αλλαγών που έρχονται σε επίπεδο δημόσιας υγείας.

«Ενόψει των αλλαγών που αναμένεται να έχουμε μπροστά μας, θέλουμε ένα δυνατό Ιατρικό Σύλλογο ο οποίος θα παρεμβαίνει στην κεντρική εξουσία με δυνατή φωνή και όχι κραυγές, προτείνοντας λύσεις. Αναγνωρίζουμε τα προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Αναγνωρίζουμε τα προβλήματα ενός γερασμένου και κουρασμένου ΕΣΥ και επιδιώκουμε μέσω συγκεκριμένων προτάσεων να βοηθήσουμε στη βελτίωσή του» ανέφερε ο κ. Πατριανάκος.

Ο κ. Πατριανάκος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα που έχει δημιουργήσει και στηρίζει η παράταξή του, επικεντρώνοντας και σε ένα κοινωνικό και εξωστρεφές μοντέλο με αποτύπωμα και στην κοινωνία, διευκρινίζοντας ότι οι γιατροί αποτελούν δυναμικό κομμάτι της και πέραν των επαγγελματικών διεκδικήσεων, στοχεύουν στην ενδυνάμωση ενός πλαισίου με κοινωνικό αποτύπωμα. Όπως είπε, ο ιατρικός σύλλογος αφορά όχι μόνο τον ιατρό αλλά και τον πολίτη.

«Ο Ιατρικός Σύλλογος αφορά και τον πολίτη. Αφορά συγκεκριμένα και τον γιατρό και τον πολίτη. Θα πρέπει να έχουμε εξωστρέφεια και να δούμε την καθημερινότητα. Η παρουσία μας στην κοινωνία αποτελεί προτεραιότητα για εμάς για την επόμενη ημέρα. Ο εκσυγχρονισμός και η ταχύτερη εξυπηρέτηση των μελών μας αποτελεί προτεραιότητά μας»

Στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου κατέρχονται τέσσερις παρατάξεις και εκτός από την παράταξη «Δύναμη Υγείας» του Αλέξανδρου Πατριανάκου συμμετέχουν ως επικεφαλής παρατάξεων ο διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζελείου Ανέστης Κιούλπαλης με την παράταξη “Ανατροπή”, ο ψυχίατρος διευθυντής ΕΣΥ στο ΠΑΓΝΗ Βασίλης Κούδας με την “Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση” και η παράταξη “Γιατροί στην πρώτη Γραμμή” με επιτροπή πρωτοβουλίας τους γενικούς οικογενειακούς γιατρούς Νίκο Τσακουντάκης, Μανόλη Πατεράκη και Δημήτρη Κουναλάκη.

Φωτογραφία: Rawpixel

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News