Γέφυρα ΒΟΑΚ: Από πάνω ασφαλτοστρώνουν και από κάτω... καταρρέει - Η αθέατη όψη με τις ρωγμές του σεισμού (εικόνες, βίντεο)

Κρήτη
Γέφυρα ΒΟΑΚ: Από πάνω ασφαλτοστρώνουν και από κάτω... καταρρέει - Η αθέατη όψη με τις ρωγμές του σεισμού (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γέφυρα του ΒΟΑΚ από πάνω εκεί από όπου περνούν τα οχήματα έγινε «κούκλα» όμως τι γίνεται από κάτω όπου οι φθορές είναι τεράστιες και αθέατες;

Μπορεί οι εργασίες ασφαλτόστρωσης να συνεχίζονται στον ΒΟΑΚ από την Παπαναστασίου ως την περιοχή Γιοφύρου και η ταλαιπωρία των οδηγών να «χτυπάει» κόκκινο ωστόσο τα έργα θεωρούνται αναγκαία και απαραίτητα!

Ο νέος ασφαλτοτάπητας είναι πράγματι για τα οχήματα πιο «φιλικός» και η ολίσθηση σε αυτόν καλύτερη όμως καμιά φορά τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται! Οι ουρές στον ΒΟΑΚ είναι τεράστιες πρωί-μεσημέρι-βράδυ και ζητείται η κατανόηση των πολιτών και είναι θεμιτό!

Η γέφυρα του ΒΟΑΚ από πάνω εκεί από όπου περνούν τα οχήματα έγινε «κούκλα» όμως τι γίνεται από κάτω όπου οι φθορές είναι τεράστιες και αθέατες; Περνώντας κάποιος κάτω από τη γέφυρα της Εθνικής που ασφαλτοστρώνεται θα παρατηρήσει ότι η γέφυρα κυριολεκτικά «κρέμεται’ και έχει ραγίσει.

Σκουριασμένος ο οπλισμός του σκυροδέματος έχει εμφανιστεί από τις ρωγμές που προκλήθηκαν από τον σεισμό των 6,2 Ρίχτερ τον Σεπτέμβριο του 2021 και μόνο μια λευκή συγκολλητική ουσία έχει περαστεί για να μην ανοίξει περισσότερο.

Εκείνο που προβληματίζει τώρα είναι γιατί δεν έγινε πλήρης αποκατάσταση της ζημιάς, όχι μόνο αυτής που φαινόταν αλλά και εκείνης που δε φαινόταν από τον σεισμό. Σε μια επόμενη δόνηση με την εμφανή ρωγμή του σεισμού να παραμένει είναι σχεδόν βέβαιο ότι η ρωγμή θα επανεμφανιστεί και στον νέο ασφαλτοτάπητα.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο από τη γέφυρα είναι χαρακτηριστικές και γεννούν πολλά ερωτηματικά για τα έργα που γίνονται πάνω στη γέφυρα. Εξάλλου πολίτες είχαν επισημάνει ότι ίσως οι ασφαλτοστρώσεις ήταν εκ του περισσού γιατί ο τάπητας φαινόταν μια χαρά!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News