Ηράκλειο: Δεήσεις να τρέξει νερό στις βρύσες - Εικονική πραγματικότητα ο χάρτης της ΔΕΥΑΗ

Κρήτη
Ηράκλειο: Δεήσεις να τρέξει νερό στις βρύσες - Εικονική πραγματικότητα ο χάρτης της ΔΕΥΑΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάποιοι αγόρασαν βυτία πληρώνοντας 35 ευρώ το κυβικό, άλλοι επιστράτευσαν κανίστρες με νερό, άλλοι μωρομάντηλα και εμφιαλωμένα νερά σε εξάδες για να πλύνουν έστω τα χέρια τους

Δεήσεις κάνουν σε Θέρισσο, Ατσαλένιο και Μασταμπά να τρέξει ξανά το νερό στις βρύσες τους ύστερα από 5 ημέρες-σήμερα η 6η- που ζουν το μαρτύριο της σταγόνας στα σπίτια τους!

Κάποιοι αγόρασαν βυτία πληρώνοντας 35 ευρώ το κυβικό, άλλοι επιστράτευσαν κανίστρες με νερό, άλλοι μωρομάντηλα και εμφιαλωμένα νερά σε εξάδες για να πλύνουν έστω τα χέρια τους.

Σε άλλες περιπτώσεις όπως ανέδειξε το neakriti.gr άνθρωποι με προβλήματα υγείας όπως η καρδιοπαθής από το Ηράκλειο αναγκάστηκε να φύγει για το χωριό της καθώς υποφέρει ένα παραπάνω χωρίς νερό!

Το πρόβλημα της υδροδότησης οφείλεται στα έργα αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης που καθυστέρησαν να ολοκληρωθούν με βάση την ανακοίνωση που είχε εκδοθεί από τη ΔΕΥΑΗ και συνεχίστηκαν και Παρασκευή και Σάββατο με αποτέλεσμα όπως παραδέχτηκε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της «ΚΡΗΤΗ TV» να έχει αδειάσει ο κεντρικός αγωγός από Ούλοφ Πάλμε και να μην υδρεύονται οι περιοχές νοτίως της Παναγίτσας του Μασταμπά.

Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι θα αρχίσει από σήμερα Κυριακή 9 Οκτωβρίου, σταδιακά η αποκατάσταση εκτός απροόπτου, δηλαδή να εντοπιστεί κάποια βλάβη που δεν έχει αποκατασταθεί, οι δημότες δε βλέπουν το νερό να επιστρέφει στα σπίτια τους. Μόνο κάποιοι κάτοικοι από τη Λεωφόρο Ιωνίας ανέφεραν στο neakriti.gr, ότι ξημερώματα τη Κυριακής είχαν για λίγη ώρα νερό, όμως δεν πρόλαβαν να γεμίσουν τα ντεπόζιτά τους πάνω από τη μέση και μετά σταμάτησε η ροή.

Πάντως ο κ. Βουρεξάκης παραδέχτηκε δημοσίως ότι έγινε κακός προγραμματισμός των έργων, ότι δεν πρέπει να συνεχίζονται τα έργα το Σαββατοκύριακο καθώς η πολυήμερη γενική διακοπή υδροδότησης άδειασε τα ντεπόζιτα και τις δεξαμενές των σπιτιών και οι ανάγκες είναι αυξημένες όταν ο κόσμος δεν εργάζεται.

Μάλιστα ζήτησε και δημόσια συγγνώμη. Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι το νερό θα αρχίσει και πάλι να επιστρέφει στη ροή της πόλης από σήμερα Κυριακή πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να αποκατασταθεί η ομαλότητα για όλα τα νοικοκυριά πριν από την Τρίτη καθώς πλέον θα υπάρξουν και σπίτια που θα υδρευτούν τελευταία.

Την ίδια στιγμή τα προβλήματα στις Δυτικές Συνοικίες, τον Εσταυρωμένο, τις Τρεις Βαγιές και τα Δειλινά που προκλήθηκαν όπως ενημέρωσε η ΔΕΥΑΗ από έργα της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι γεωτρήσεις στον Άγιο Μύρωνα σύμφωνα με τον κ. Βουρεξάκη αποκαθίστανται από τη νύχτα του Σαββάτου.

Σε ό,τι αφορά στο τηλεφωνικό κέντρο της ΔΕΥΑΗ και τα χιλιάδες παράπονα ότι είτε δεν απαντά είτε οι υπάλληλοι είναι εριστικοί ο κ. Βουρεξάκης είπε ότι τα Σαββατοκύριακα εργάζεται μόνο ένας υπάλληλος και δεν προλαβαίνει όλα τα τηλέφωνα και πως όλο αυτό δεν πρόκειται για αδιαφορία! Όμως πλέον παράπονα υπάρχουν προς το neakriti.gr και από τη Νέα Αλικαρνασσό που αναφέρουν ότι έχουν να δουν νερό...3 μέρες! Το εντυπωσιακό είναι ότι ο χάρτης ύδρευσης της ΔΕΥΑΗ μέσω δορυφόρου στο deyah.gr δείχνει ότι όλο το Ηράκλειο υδρεύεται κανονικά και πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα όμως πέραν της εικονικής αυτής πραγματικότητας η πραγματικότητα των δημοτών είναι άλλη! Δεν τρέχει στάλα νερό...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News