Μαλεβίζι: Ελεύθερος για λόγους υγείας ο 67χρονος που έκανε ηλεκτροσόκ στο σκύλο - Κατασχέθηκε το ζώο (βίντεο)

Κρήτη
Μαλεβίζι: Ελεύθερος για λόγους υγείας ο 67χρονος που έκανε ηλεκτροσόκ στο σκύλο - Κατασχέθηκε το ζώο (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον άνδρα ασκήθηκε δίωξη για κακούργημα, καθώς κατηγορείται ότι δεν φρόντιζε για την ευζωία του ζώου, επειδή του είχε φορέσει ένα ηλεκτροφόρο κολάρο

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους για λόγους υγείας αλλά και ηλικίας αφέθηκε σήμερα Σάββατο, 8 Οκτωβρίου, ο 67χρονος που συνελήφθη στον δήμο Μαλεβιζίου για κακοποίηση του σκύλου του.

Στον άνδρα ασκήθηκε δίωξη για κακούργημα, καθώς κατηγορείται ότι δεν φρόντιζε για την ευζωία του ζώου, επειδή του είχε φορέσει ένα ηλεκτροφόρο κολάρο.

Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε ότι δεν είχε σκοπό να κάνει κακό στο σκύλο και πως το κολάρο αυτό το είχε προμηθευτεί από το ίντερνετ.

Επιπλέον ήταν εμφανής και η κακή κατάσταση της υγείας του 67χρονου, καθώς κατά πληροφορίες υποβάλλεται συχνά σε αιμοκάθαρση.

Σε ότι αφορά την κατάσταση του σκύλου, αυτή φέρεται να είναι καλή, όμως, ο εισαγγελέας διέταξε την κατάσχεση του σκύλου.

Η υπόθεση ξετυλίχθηκε όταν ένα βίντεο ήρθε στο φως της δημοσιότητας που τον έδειχνε να φοράει στο σκυλί το ηλεκτροφόρο κολάρο.

Υπενθυμίζεται ότι ο 67χρονος φόρεσε χειροπέδες στον 67χρονο άνδρα το απόγευμα της Παρασκευής 7 Οκτωβρίου, σε περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου, κατηγορούμενος για παραβίαση της νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς.

Προηγήθηκε διερεύνηση δημοσιευμάτων που σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και ταυτοποίηση στοιχείων ατόμου εικονιζόμενου σε βίντεο να έχει τοποθετήσει ηλεκτροφόρο κολάρο σε σκύλο προκαλώντας του ηλεκτροσόκ.

Όπως διαπιστώθηκε από την αυτοψία των αστυνομικών της ανωτέρω υπηρεσίας, στην οικία του ημεδαπού, αυτός δεν τηρούσε τους κανόνες ευζωίας του δεσποζόμενου ζώου το οποίο δεν έφερε κωδικό ηλεκτρονικής αναγνώρισης (τσιπ) και στερούταν βιβλιαρίου υγείας.

Στον 67χρονο επιβλήθηκε το Διοικητικό Πρόστιμο των 15.600 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News