Ηράκλειο: Μετ' εμποδίων η διέλευση των οχημάτων στη Μάρκου Μουσούρου (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Μετ' εμποδίων η διέλευση των οχημάτων στη Μάρκου Μουσούρου (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν στο neakriti.gr ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα διέλευσης των οχημάτων εξαιτίας της στάθμευσης αυτοκινήτων ένθεν κακείθεν του εν λόγω δρόμου

Δύσκολη είναι η καθημερινότητα για συμπολίτες μας οι οποίοι διαμένουν μόνιμα στην οδό Μάρκου Μουσούρου, στο κέντρο του Ηρακλείου. Όπως ανέφεραν μιλώντας στη «Νέα Κρήτη» και το neakriti.gr κάτοικοι της περιοχής, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα διέλευσης των οχημάτων εξαιτίας της στάθμευσης αυτοκινήτων ένθεν κακείθεν του εν λόγω δρόμου.

Όπως ανέφεραν στη “Ν.Κ.” συμπολίτες μας που διαμένουν επί της Μάρκου Μουσούρου, στον εν λόγω δρόμο σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους ουκ ολίγοι δημότες. Ως εκ τούτου, η συγκεκριμένη οδός, που έτσι κι αλλιώς δεν είναι ιδιαίτερα φαρδιά, στενεύει... επικίνδυνα εξαιτίας της στάθμευσης αυτοκινήτων κι από τις δύο πλευρές του δρόμου.

Όπως μας είπε κάτοικος της περιοχής, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, αρκετές φορές προκαλείται μποτιλιάρισμα, σε περιπτώσεις που διέρχεται (ή επιχειρεί να διέλθει) από τη Μάρκου Μουσούρου κάποιο μεγάλο αυτοκίνητο, όπως για παράδειγμα όχημα της Πυροσβεστικής κ.ο.κ.

Όπως μας εξηγεί ο εν λόγω αναγνώστης της “Ν.Κ.”, έχει συμβεί στο παρελθόν να χρειαστεί να κάνουν οπισθοπορεία ουρά αυτοκινήτων εξαιτίας της αδυναμίας διέλευσης κάποιου μεγάλου αυτοκινήτου από τη συγκεκριμένη οδό. Εξάλλου, συχνό είναι και το φαινόμενο να γίνονται “σμπαράλια” καθρέφτες ή προφυλακτήρες αυτοκινήτων.

Ο ίδιος άνθρωπος μάς ανέφερε ότι υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας περιστατικού, όπου τέσσερις με πέντε πολίτες «ένωσαν τις δυνάμεις τους», προκειμένου να μετακινήσουν ελαφρώς σταθμευμένο αυτοκίνητο και να “ξεμπλοκάρει” η κυκλοφορία.

Σύμφωνα με τον αναγνώστη μας, έχουν γίνει επανειλημμένες επισημάνσεις στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου, χωρίς, ωστόσο, να υπάρξει κάποια μέριμνα για να βελτιωθεί η υφιστάμενη κατάσταση.

Εξάλλου, κάτοικοι της οδού Μάρκου Μουσούρου ζητούν από τους αρμοδίους να λάβουν μέτρα αναφορικά και με οικήματα της περιοχής, τα οποία βρίσκονται σε κακή κατάσταση, με αποτέλεσμα να διατρέχει κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα διερχόμενων δημοτών.

Όπως μεταφέρθηκε χαρακτηριστικά στη “Ν.Κ.”, προσφάτως αποκολλήθηκαν σοβάδες από κτήριο του συγκεκριμένου δρόμου, με τους κατοίκους να κρούουν τον “κώδωνα” του κινδύνου, ενόψει του χειμώνα και των βροχοπτώσεων, που ενδεχομένως κάνουν ακόμη πιο επικίνδυνη την κατάσταση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News