Αϊ Γιάννης Χωστός: O νέος κόμβος «μπλοκάρει» τώρα και το άλλο ρεύμα κυκλοφορίας (εικόνες, βίντεο)

Κρήτη
Αϊ Γιάννης Χωστός: O νέος κόμβος «μπλοκάρει» τώρα και το άλλο ρεύμα κυκλοφορίας (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ταλαιπωρίας συνέχεια για τους οδηγούς που κινούνται καθημερινά στην περιοχή…

Κάθε άλλο παρά βοήθησε, το ήδη οξυμένο κυκλοφοριακό πρόβλημα, η δημιουργία του δεύτερο κυκλικού κόμβου στην περιοχή του Αϊ Γιάννη Χωστού, στο σημείο της διακλάδωσης Φοινικιάς - Μαλάδων.

Μία περίπου εβδομάδα μετά τη δημιουργία του νέου κόμβου και τα παράπονα των οδηγών είναι έντονα αφού η κατάσταση παραμένει απογοητευτική στη μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας!

Και εκεί που μέχρι πρότινος το πρόβλημα ταλαιπωρούσε τους οδηγούς που κινούνταν από Προφήτη Ηλία, Αϊ Σίλα, Μαλάδες, Λοφούπολη, Φοινικιά και τις γειτονικές περιοχές στο ρεύμα με κατεύθυνση το Ηράκλειο πλέον συμφόρηση παρατηρείται συχνά και στο αντίθετο ρεύμα! Ο λόγος;

Τα οχήματα που ανεβαίνουν από Εθνική και θέλουν να κινηθούν προς Ηράκλειο κάνουν χρήση του συγκεκριμένου, νέου κόμβου. Δεδομένου όμως ότι το ρεύμα προς Ηράκλειο παραμένει ακινητοποιημένο για αρκετή ώρα, όσοι θέλουν να κάνουν χρήση του νέου κόμβου και  να στρίψουν δεν είναι εύκολο με αποτέλεσμα να περιμένουν εμποδίζοντας ταυτόχρονα τα αυτοκίνητα που ακολουθούν και θέλουν να προχωρήσουν ευθεία είτε προς Φοινικιά, είτε προς Μαλάδες αφού στο συγκεκριμένο σημείο δημιουργίας του κόμβου ο δρόμος είναι στενός!

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι με την προσθήκη αυτού του κόμβου και δεδομένου του πλάτους του δρόμου, οι οδηγοί που κινούνται προς Μαλάδες και λοιπές περιοχές, πρέπει να κάνουν σχετική… παρατιμονιά, πατώντας φυσικά τον κόμβο, για να βρεθούν στο επιθυμητό σημείο της διαδρομής, με ό,τι και αν αυτό συνεπάγεται. Αν συνυπολογίσει κανείς και τον μεγάλο όγκο βαρέων οχημάτων που κινούνται στο σημείο, μπορεί να καταλάβει κανείς πόσο εκρηκτικό γίνεται το μείγμα!

Παρά την φιλότιμη προσπάθεια της τροχαίας πάντως, που έχει παρουσία κάποιες ώρες, τόσο το πρωί όσο και το μεσημέρι, σε μία προσπάθεια να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, το κυκλοφοριακό συνεχίζει να ταλαιπωρεί εκατοντάδες πολίτες καθημερινά, με τις αντοχές τους να δοκιμάζονται σε μεγάλο βαθμό!  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News