Κρήτη: Σε τηλεοπτικό πλατό θα μετατραπούν τα Μάταλα για χάρη της σειράς «Η Παραλία»

Κρήτη
Κρήτη: Σε τηλεοπτικό πλατό θα μετατραπούν τα Μάταλα για χάρη της σειράς «Η Παραλία»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς θα πραγματοποιηθούν την τελευταία εβδομάδα του μήνα

Την τελευταία εβδομάδα του Οκτώβρη αναμένεται να έρθουν στην Κρήτη τα συνεργεία της ΕΡΤ, για τα γυρίσματα της νέας τηλεοπτικής σειράς, με τίτλο «Η Παραλία».

Για χάρη της σειράς θα μετατραπούν σε τηλεοπτικό πλατό τα Μάταλα αλλά και άλλες περιοχές του Δήμου Φαιστού.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευσή της στο Facebook, η σελίδα Δια-SOS-τε τη Μεσαρά:

«Σε τηλεοπτικό πλατό θα μετατραπούν τα Μάταλα του Δήμου Φαιστού την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου, αφού από τις 24 έως τις 26 του μήνα έχουν προγραμματιστεί –-καιρού επιτρέποντος- γυρίσματα της νέας σειράς της ΕΡΤ, με τίτλο «Η Παραλία».

Η τηλεοπτική σειρά –η υπόθεση της οποίας θα αφορά το έτος 1969- θα περιλαμβάνει γυρίσματα όχι μόνο στην παραλία των Ματάλων αλλά και σε διάφορες άλλες τοποθεσίες του Δήμου Φαιστού, με υψηλές απαιτήσεις, καθώς τα γεγονότα της μυθοπλασίας εξελίσσονται στο 1969.

Το σενάριο της σειράς (βασισμένο στο βιβλίο «Το κορίτσι με το σαλιγκάρι» της Πηνελόπης Κουρτζή) υπογράφει ο Γιώργος Χρυσοβιτσάνος και τη σκηνοθεσία ο Στέφανος Μπλάτσος. Η πρώτη σεζόν της σειράς θα αποτελείται από 120 επεισόδια με πρωταγωνίστρια είναι η Δανάη Μιχαλάκη. Παίζουν ακόμα οι Μάκης Παπαδημητρίου, Δημήτρης Μοθωναίος, Αλέξανδρος Λογοθέτης και άλλοι γνωστοί και καταξιωμένοι ηθοποιοί.

Σύμφωνα με την υπόθεση του βιβλίου στο οποίο βασίζεται η σειρά, η ηρωίδα του έργου «Έφτασε στο αεροδρόμιο του Ελληνικού από το Λονδίνο στις 26 Μαρτίου του 1969. Έφτασε κρατώντας στη χούφτα της ένα μικρό, πληγωμένο σαλιγκάρι. Και από εκεί, πάντα με το μικρό σαλιγκάρι προστατευμένο στην κλειστή παλάμη της, πήγε στα Μάταλα. Εκεί όπου της είχαν υποσχεθεί ότι βρισκόταν ο παράδεισος της φύσης. Και των χίπηδων. Στα Μάταλα, τον παράδεισο της ελευθερίας. Και της Τζόνι Μίτσελ. Και του Χάρι. Προπαντός του Χάρι. Έμεινε μέχρι τον Μάιο του 1969, περιμένοντας, μαζί με τα παιδιά των λουλουδιών από όλο τον κόσμο, το καλοκαίρι της αγάπης. Μα αυτό δεν ήρθε ποτέ...».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News