Αγρότες έξω από τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Φωτ. αρχείου

Ηράκλειο: «Άμεση αποζημίωση στο 100% της παραγωγής μας!», ζητούν οι αγρότες (εικόνες)

Κρήτη
Ηράκλειο: «Άμεση αποζημίωση στο 100% της παραγωγής μας!», ζητούν οι αγρότες (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαμαρτύρονται για τις εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων τους και ζητούν αποζημιώσεις και μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής

Έξω από τον ΕΛΓΑ στο Μασταμπά, συγκεντρώθηκαν το πρωί της Παρασκευής 7 Οκτωβρίου, οι αγρότες του Ηρακλείου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουν.

Μέλη των Αγροτικών Συλλόγων Αστερουσίων – Ηρακλείου, με πανό στα χέρια ζητούν άμεσες αποζημιώσεις, ενώ τα αιτήματά τους παρέδωσαν εγγράφως στον προϊστάμενο του καταστήματος του ΕΛΓΑ στην Κρήτη, Γιώργο Παπαδάκη.

Τα αιτήματά τους είναι να ληφθούν μέτρα για τη βελτίωση της δύσκολης κατάστασης που βιώνουν οι αμπελουργοί με την καταστροφή της παραγωγής, με τις εξευτελιστικές τιμές σε όση παραγωγή δεν καταστράφηκε, αλλά και συνολικά τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι ελαιοκαλλιεργητές, οι κτηνοτρόφοι και οι αμπελουργοί με την εκτίναξη του κόστους παραγωγής στα ύψη. Βάζουν αιτήματα, επίσης, για τη γενικότερη ακρίβεια στο ρεύμα και στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινώσει, στον ΕΛΓΑ στον Μασταμπά κινητοποιήθηκαν για να απαιτήσουν την άμεση ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών και της αποζημίωσης στο 100% της κατεστραμμένης παραγωγής.

Οι ανακοινώσεις του υπουργού Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιου Γεωργαντά για επιδότηση στους αγρότες που επιθυμούν να αγοράσουν όμορα αγροτεμάχια, καθώς και να κατασκευάσουν οικίσκους για να φιλοξενήσουν τους ξένους αρτεργάτες τους, είχαν ως αποτέλεσμα την κινητοποίηση των αγροτών σε Ηράκλειο και Χανιά καθώς όπως κατήγγειλε στο neakriti.gr, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων Μανόλης Καρκαβάτσος, «αυτές οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν για άλλη μία φορά ότι η πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων στοχεύει στη συσσώρευση της γης σε λίγα χέρια».

Το μπλόκο στα Χανιά - Μηχανοκίνητη πορεία

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων αναφέρει στο δικό της κάλεσμα: «Αν δε διεκδικήσουμε άμεσα, ουσιαστικά μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση, για όλα τα παραπάνω, ούτε να καλλιεργήσουμε ξανά μπορούμε, ούτε τα αιγοπρόβατά μας να συντηρήσουμε. Εμείς και οι οικογένειές μας θα πεινάσουμε, μιας και τα μέχρι τώρα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση μόνο για κοροϊδία είναι». Έτσι ανακοινώνουν την απόφασή τους να προχωρήσουν σε κινητοποίηση σήμερα, στις 11 το πρωί, στον κόμβο των Μουρνιών, με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μηχανοκίνητη πορεία μέχρι την Αντιπεριφέρεια Χανίων.

«Καλούμε τους Συλλόγους που συμμετείχαν στη σύσκεψη, αλλά και αυτούς που δε συμμετείχαν λόγω δυσκολιών, να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία της κινητοποίησης. Ισχυροποιούμε και μαζικοποιούμε τους αγροτικούς και κτηνοτροφικούς μας συλλόγους. Οργανώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΚΑΠ της Ε.Ε. και της κυβέρνησης, που μας ξεκληρίζει, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε τη γη μας», όπως καταλήγουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News