Ηράκλειο: Άρπαξαν την τσάντα ηλικιωμένης αλλά πιάστηκαν αμέσως

Κρήτη
Ηράκλειο: Άρπαξαν την τσάντα ηλικιωμένης αλλά πιάστηκαν αμέσως

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεαρά άτομα επιτέθηκαν σε ηλικιωμένη, της άρπαξαν την τσάντα αλλά οι φωνές της κινητοποίησαν κατοίκους που τους κυνήγησαν

Άμεση ήταν η επέμβαση της αστυνομίας σε περιστατικό αρπαγής τσάντας από γυναίκα το βράδυ της Πέμπτης 6 Οκτωβρίου, στην περιοχή Ανάληψη Ηρακλείου στο κέντρο της πόλης.

Νεαρά άτομα επιτέθηκαν σε 73χρονη γυναίκα, της άρπαξαν την τσάντα αλλά οι φωνές της κινητοποίησαν κατοίκους που τους κυνήγησαν.

Άμεσα βρέθηκαν στο σημείο αστυνομικοί με δίκυκλα που τους καταδίωξαν και τους συνέλαβαν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για ζευγάρι, έναν 39χρονο άνδρα και μια 35χρονη γυναίκα, οι δράστες. Σχετική ανάρτηση για το περιστατικό έκανε ο δικηγόρος Νίκος Φλαμουράκης που είδε τι συνέβη. Συγκεκριμένα αναφέρει σε ανάρτηση στο Facebook:

«Μόλις πριν λίγο, σ‘ ένα από τα κεντρικότερα σημεία του Ηρακλείου, στην περιοχή της Ανάληψης, μια ομάδα από νεαρά άτομα επιτέθηκαν και αφαίρεσαν την τσάντα από μια ηλικιωμένη γυναίκα. Οι φωνές της ενεργοποίησαν αρκετούς συμπολίτες μας, οι οποίοι έσπευσαν αμέσως να βοηθήσουν, αλλά κυρίως υπήρξε άμεση η κινητοποίηση των ανδρών της ελληνικής αστυνομίας, οι οποίοι με τις μηχανές τους κατόρθωσαν σε λίγα λεπτά να συλλάβουν τους δράστες. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους συμπολίτες μας που έσπευσαν χωρίς δεύτερη σκέψη να συνδράμουν την άτυχη γυναίκα αλλά κυρίως στους άνδρες της αστυνομίας οι οποίοι λειτουργώντας με άψογο επαγγελματισμό κατόρθωσαν εντός ολίγων λεπτών να συλλάβουν τους δράστες και να αποδώσουν την κλαπείσα τσάντα στην άτυχη αρχικά και εν τέλει τυχερή κάτοχο της. Αυτή την αστυνομία θέλει ο πολίτης. Την αστυνομία που λειτουργεί με αμεσότητα και αποτελεσματικότητα αλλά και συνάμα ευαισθησία απέναντι στον πολίτη. Με αυτή την αστυνομία μπορούν οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς αλλά και περήφανοι».

Αναλυτικά το δελτίο της αστυνομίας: 

Συνελήφθησαν, χθες (06.10.2022) το βράδυ στο Ηράκλειο από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Ηρακλείου, ημεδαπός και ημεδαπή κατηγορούμενοι για κλοπή.

Εξιχνιάστηκε ακόμα μια περίπτωση απόπειρας κλοπής τσάντας.

Ειδικότερα χθες (06.10.2022) το βράδυ οι δύο ημεδαποί αφαίρεσαν από ημεδαπή η οποία κινούταν πεζή, την τσάντα της, η οποία περιείχε χρηματικό ποσό και κινητό τηλέφωνο.

Άμεσα συνελήφθησαν από περιπολούντες αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας και άπαντα τα αφαιρεθέντα είδη βρέθηκαν στην κατοχή τους και αποδόθηκαν στην παθούσα.

Όπως προέκυψε, σε προγενέστερο χρόνο οι δύο ημεδαποί προσπάθησαν να αφαιρέσουν ακόμα μια τσάντα από πεζή γυναίκα και σε βάρος τους σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

(φωτογραφία αρχείου Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News