Ξεκίνησαν οι εργασίες για την πλατεία στην Αγία Μαρίνα - Τσαλικάκι

Κρήτη
Ξεκίνησαν οι εργασίες για την πλατεία στην Αγία Μαρίνα - Τσαλικάκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας βρέθηκε στην Αγία Μαρίνα και ενημερώθηκε από τον ανάδοχο για το χρονοδιάγραμμα και τα στάδια κατασκευής του έργου που έχει ενταχθεί στο Πράσινο Ταμείο με συνολικό προϋπολογισμό 934.000 ευρώ

Μία νέα πλατεία που θα αλλάξει την καθημερινότητα των κατοίκων και θα αποτελεί σημείο αναφοράς αποκτά σύντομα η Αγία Μαρίνα στο Τσαλικάκι καθώς ξεκίνησαν οι εργασίες για την ενοποίηση και τον βιοκλιματικό εκσυγχρονισμό της πλατείας Αγίας Μαρίνας με την πλατεία Κωστή Μουντάκη.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας βρέθηκε στην Αγία Μαρίνα και ενημερώθηκε από τον ανάδοχο για το χρονοδιάγραμμα και τα στάδια κατασκευής του έργου που έχει ενταχθεί στο Πράσινο Ταμείο με συνολικό προϋπολογισμό 934.000 ευρώ. Το δήμαρχο συνόδευαν ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του Δημότη Γρηγόρης Περυσινάκης και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλης Παρασύρης.

Στο πλαίσιο του έργου δημιουργείται χώρος νέας παιδικής χαράς, χώρος street ball (μπάσκετ), χώρος μικρού θεάτρου με σκηνή και χώροι πρασίνου. Παράλληλα προβλέπεται τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (πέργκολες, παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων  κ.α.) και τοποθέτηση έξυπνων ηλιακών ειδών αστικού εξοπλισμού (ηλιακό δέντρο, ηλιακό παγκάκι, ηλιακή στάση Μέσων Μαζικής Μεταφοράς). Επιπλέον, τοποθετούνται φωτοβολταϊκά πάνελ στην ταράτσα του όμορου με την πλατεία 1ου δημοτικού σχολείου Αγίας Μαρίνας.

Ο απώτερος στόχος από τη χρήση του εξοπλισμού αυτού, είναι η δημιουργία αυτόνομης-πράσινης πλατείας με μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα . Τέλος, προβλέπεται εγκατάσταση Σταθμού Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων, ειδικός ηλεκτροφωτισμός, χώροι στάθμευσης με πρόβλεψη για ΑμεΑ και τέλος παρεμβάσεις ανάδειξης του Μνημείου Πεσόντων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News