default-image

Αυτός είναι ο λόγος που δεν έγινε η δίκη για την οικογενειακή τραγωδία στον Γεροπόταμο

Κρήτη
Αυτός είναι ο λόγος που δεν έγινε η δίκη για την οικογενειακή τραγωδία στον Γεροπόταμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξελίξεις σχετικά με το δικαστικό σκέλος της υπόθεσης αναμένονται πλέον μετά την έκδοση της διάταξης από την αρμόδια Εισαγγελία

Δεν διεξήχθη τελικά σήμερα - όπως είχε γράψει χθες το neakriti.gr - η δίκη αναφορικά με την ανείπωτη τραγωδία που είχε συγκλονίσει τον Φεβρουάριο του 2019 το πανελλήνιο, οπότε και είχαν βρει τραγικό τέλος στα ορμητικά νερά του Γεροπόταμου, στη Μεσαρά, τέσσερις συνάνθρωποί μας, συγγενείς μεταξύ τους.

Ενόψει της έκδοσης της διάταξης της Εισαγγελίας Εφετών Ανατολικής Κρήτης αναφορικά με την προσφυγή που είχαν καταθέσει στα τέλη Ιουνίου οι δύο κατηγορούμενοι στην υπόθεση, η εν λόγω δικογραφία αποσύρθηκε από το πινάκιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου, όπου επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα η δίκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο τότε δήμαρχος Φαιστού και η τότε αρμόδια αντιδήμαρχος είχαν καταθέσει προσφυγή για ακύρωση του κλητήριου θεσπίσματος και επανεξέταση της δικογραφίας.

Εξελίξεις σχετικά με το δικαστικό σκέλος της υπόθεσης αναμένονται πλέον μετά την έκδοση της διάταξης από την αρμόδια Εισαγγελία.

Το χρονικό

Ο Κώστας Γιαννακάκης είχε ξεκινήσει μαζί με τη σύζυγό του Ροδούλα από το Καλό Χωριό Μεραμπέλου, όπου διέμενε η οικογένεια, με προορισμό τη Μεσαρά, για να παρευρεθούν σε γάμο.

Το ζευγάρι έκανε παράκαμψη μεταβαίνοντας στις Αρχάνες, για να παραλάβει τη μητέρα της Ροδούλας, Μαρία Χατζηπάνου, καθώς και τη μικρότερη αδερφή της, Μαριλένα Τζαγκαράκη.

Οι τέσσερίς τους έφτασαν στο κέντρο διασκέδασης, στην ευρύτερη περιοχή του Πετροκεφαλίου, στη Μεσαρά.

Αφού διασκέδασαν για λίγες ώρες, μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, πήραν το δρόμο της επιστροφής.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις εκλιπόντες (σ.σ. εκτιμάται ότι στο τιμόνι βρισκόταν είτε ο 29χρονος άνδρας, είτε η γυναίκα του) βρέθηκε στο επίμαχο πέρασμα, όπου διασταυρώνεται ο δρόμος με το ρέμα του Γεροπόταμου.

Όπως όλα δείχνουν, το αυτοκίνητο βρέθηκε ξαφνικά “παγιδευμένο” στο εν λόγω σημείο, καθώς η στάθμη του νερού είχε ανέβει.

Το ζευγάρι έκανε μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών δύο τηλεφωνήματα στην Άμεση Δράση, γνωστοποιώντας την κατάσταση άμεσου κινδύνου στην οποία βρίσκονταν οι τέσσερις επιβαίνοντες.

Λίγα λεπτά αργότερα ξεκινούσε μια τιτάνια επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης από τις Αρχές. 

Παρά τις τεράστιες προσπάθειες που κατέβαλλαν περισσότερα από 70 άτομα από διάφορες υπηρεσίες για περίπου 36 ώρες, οι τέσσερις συνάνθρωποί μας εντοπίστηκαν τελικά νεκροί, σκορπώντας ανείπωτη οδύνη στους οικείους τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News