Τρεις Εκκλησιές: Μεγάλη καταστροφή στο χαρουπόδασος ελλείψει ελέγχων (βίντεο, εικόνες)

Κρήτη
Τρεις Εκκλησιές: Μεγάλη καταστροφή στο χαρουπόδασος ελλείψει ελέγχων (βίντεο, εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαρουπιές που χρειάζονται έως και 100 χρόνια για να αναπτυχθούν σε αυτό το ύψος, κόπηκαν, στο απίστευτης ομορφιάς χαρουπόδασος των Τριών Εκκλησιών

Ντροπή και προβληματισμό προκαλούν οι εικόνες στο χαρουπόδασος των Τριών Εκκλησιών που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπης, καθώς άγνωστος ή άγνωστοι έκοψαν πολύτιμα δέντρα.

Η Διεύθυνση Δασών Ηρακλείου έχει δεχτεί το τελευταίο διάστημα καταγγελίες για παράνομη υλοτόμηση στο σημείο ωστόσο δεν εντόπισε ύποπτες κινήσεις, ενώ τα χέρια των δασοφυλάκων παραμένουν «δεμένα» καθώς πραγματοποιούν ελέγχους με μόλις δύο αυτοκίνητα. Ο φόβος πάντως ότι πολλοί πολίτες λόγω της ενεργειακής κρίσης καταφεύγουν στην παράνομη υλοτόμηση, είναι πιο ορατός από ποτέ.

Χαρουπιές που χρειάζονται έως και 100 χρόνια για να αναπτυχθούν σε αυτό το ύψος, κόπηκαν, στο απίστευτης ομορφιάς χαρουπόδασος των Τριών Εκκλησιών.

Άγνωστος ή άγνωστοι χωρίς όσιο ή ιερό, έκοψαν τα πολύτιμα δέντρα προκαλώντας ζημιά στο δάσος, εικόνες που προκαλούν τουλάχιστον ντροπή.

Για παράνομες παρεμβάσεις καταγγελίες έχει δεχτεί η Διεύθυνση Δασών Ηρακλείου ωστόσο όταν πραγματοποιήθηκε ο πιο πρόσφατος έλεγχος της υπηρεσίας, εντοπίστηκε μόνο ένας άνδρας να μαζεύει ξερόκλαδα.

Το θέμα όμως φέρνει στο προσκήνιο τις δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες οι δασοφύλακες κάνουν τη δουλειά τους.

Πέρα από την υποστελέχωση, όπως τονίζεται, 7 από τα 9 οχήματα της υπηρεσίας παραμένουν ακινητοποιημένα λόγω βλαβών ή έλλειψης συντήρησης. (λειτουργούν δύο οχήματα για όλο το νομό)

Οι αρχές είναι ήδη προετοιμασμένες για το ενδεχόμενο η παράνομη υλοτόμηση σε πολλές περιοχές να γιγαντωθεί, καθώς η ενεργειακή κρίση και η τσουχτερή τιμή του πετρελαίου δημιουργεί το απόλυτο αδιέξοδο σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. (γίνονται έλεγχοι και στο λιμάνι)

Μαζί με την παράνομη υλοτόμηση κυριαρχεί και η ανεξέλεγκτη βόσκηση αιγοπροβάτων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News