Εικόνες εγκατάλειψης και κυκλοφοριακό χάος στην παραλιακή Ηρακλείου (βίντεο)

Κρήτη
Εικόνες εγκατάλειψης και κυκλοφοριακό χάος στην παραλιακή Ηρακλείου (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζητείται συστράτευση για παρεμβάσεις στο παραλιακό μέτωπο

Εδώ και 18 χρόνια , τα Δυτικά Νεώρια περιμένουν το φιλί της ζωής καθώς εκκρεμούν εργασίες αποκατάστασης. 

Ενώ στα Ανατολικά Νεώρια, τα οποία επλήγησαν από τον ισχυρό σεισμό, απαγορεύεται εδώ και μήνες, η πρόσβαση στους πεζούς μέχρις ότου γίνουν οι αναγκαίες εργασίες αποκατάστασης.

Στην τύχη τους έχουν αφεθεί εδώ και αρκετά χρόνια , σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα στο Μπεντενάκι, όπου εκκρεμούν παρεμβάσεις για την ανάδειξη και προστασία τους ώστε να γίνουν επισκέψιμα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. 

Στο Μπεντενάκι, βρέθηκε ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης.  

Για εικόνες ντροπής έκανε λόγο, ο πρώην Αντιπρόεδρος του ΟΛΗ, Νίκος Αντωνακάκης ο οποίος καλεί την διοίκηση του Οργανισμού να προχωρήσει στις αναγκαίες παρεμβάσεις προτού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης του λιμανιού στον Δήμο Ηρακλείου. 

Κάποτε ήταν στολίδι, όμως τα τελευταία χρόνια είναι παραδομένο στη φθορά και την εγκατάλειψη, με τους πολίτες να μην κρύβουν την ανησυχία τους. 

Το Λιμενικό Περίπτερο μοιάζει φάντασμα, ενώ λίγα βήματα παρακάτω, δημότες και επισκέπτες αντικρίζουν την τεράστια τρύπα που έχει σχηματιστεί, εδώ και αρκετά χρόνια. 

Σε ότι έχει να κάνει με το παραθαλάσσιο ενετικό τείχος παρουσιάζονται εκτεταμένες υποσκαφές ενώ σε ορισμένα σημεία έχουν σχηματιστεί τεράστιες τρύπες και με τον κίνδυνο κατάρρευσης να είναι υπαρκτός σε ορισμένα σημεία. 

Και όλα αυτά, με φόντο το κυκλοφοριακό χάος, τις δεκάδες παγίδες ατυχήματος, την έλλειψη φωτισμού και άλλες κατασκευές οι οποίες έχουν αφεθεί στη τύχη τους. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News