Λ. Κνωσού: Έτσι ακινητοποιήθηκε ο ληστής με το κουζινομάχαιρο (βίντεο)

Κρήτη
Λ. Κνωσού: Έτσι ακινητοποιήθηκε ο ληστής με το κουζινομάχαιρο (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το συμβάν σημειώθηκε περίπου στις 9.30 το πρωί σε μίνι μάρκετ, στον Άη Γιάννη

Στιγμές τρόμου έμελλε να βιώσει το πρωί της Τρίτης 4 Οκτωβρίου ιδιοκτήτρια μίνι μάρκετ, η οποία έπεσε θύμα ληστείας, μέσα στο κατάστημα που διατηρεί σε συνοικία της πόλης του Ηρακλείου. Η γυναίκα βρέθηκε τετ α τετ με άνδρα, ο οποίος κρατώντας μαχαίρι κι έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, άρπαξε τα χρήματα που υπήρχαν στην ταμειακή της μηχανή και τράπηκε σε φυγή.

Εντούτοις, το περιστατικό έλαβε δυσάρεστη τροπή για τον δράστη, ο οποίος φέρεται να ακινητοποιήθηκε από διερχόμενο οδηγό, ο οποίος -όπως ανέφερε ο ίδιος στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV, λίγο μετά το συμβάν- ήρθε αντιμέτωπος με τον ένοπλο άνδρα. Επί τόπου δεν άργησαν να μεταβούν και αστυνομικές δυνάμεις, που προχώρησαν στη σύλληψη του θρασύτατου ληστή.

Το συμβάν σημειώθηκε περίπου στις 9.30 το πρωί της Τρίτης, σε μίνι μάρκετ, στον Άη Γιάννη Κνωσού, στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο της ΚΡΗΤΗ TV, ο δράστης εισήλθε στο κατάστημα στο εσωτερικό του οποίου βρισκόταν εκείνη την ώρα η ιδιοκτήτριά του.

Σύμφωνα με τον άνδρα που κατά δήλωσή του έκανε τσακωτό» το δράστη, ο τελευταίος κρατούσε ένα χασαπομάχαιρο. Ο ληστής ζήτησε από τη γυναίκα να του δώσει αμέσως τα χρήματα που βρίσκονταν εντός της ταμειακής μηχανής του καταστήματος.

Βλέποντας το μαχαίρι, η γυναίκα δεν έκανε δεύτερες σκέψεις: Χωρίς δισταγμό, έβγαλε όλα τα χρήματα (σύμφωνα με τις Αρχές, πρόκειται για 40 ευρώ) και τα έδωσε στον δράστη ηλικίας, σύμφωνα με πληροφορίες, 45 ετών, ο οποίος τράπηκε σε φυγή. Ωστόσο, την ώρα που ο ληστής απομακρυνόταν, η ιδιοκτήτρια βγήκε στο δρόμο και άρχισε να φωνάζει «ληστεία» και να καλεί σε βοήθεια.

Όπως ανέφερε μιλώντας χθες στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV ο διερχόμενος οδηγός, ο οποίος κατά δήλωσή του, ήταν παρών κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα, αντιλήφθηκε τον δράστη ο οποίος απομακρυνόταν με κατεύθυνση το αυτοκίνητό του, και έτρεξε στο κατόπι του. Σύμφωνα πάντα με τον οδηγό, ο ίδιος κατάφερε όχι μόνο να προφτάσει τον ληστή, αλλά και να τον ακινητοποιήσει, παρά το γεγονός ότι ο τελευταίος του επιτέθηκε με το μαχαίρι!

«Ένας κύριος πήγε να ληστέψει την κυρία και διέφυγε από εκεί (σ.σ. έδειξε προς την αντίθετη κατεύθυνση) τρέχοντας. Με μαχαίρι… χασαπομάχαιρο. Εγώ  τον ακινητοποίησα» ανέφερε ο εν λόγω κύριος στην ΚΡΗΤΗ TV.

Σύμφωνα με τον οδηγό, ο δράστης είχε ήδη φτάσει στο αυτοκίνητό του, όταν ακινητοποιήθηκε από τον ίδιο. «Άκουσα φωνές, φώναζε η κυρία. Κι έτρεχε αυτός να φύγει! Πήγα εγώ και τον ακινητοποίησα. Πήγε να μου επιτεθεί… Πήγα απλά να βοηθήσω έναν συνάνθρωπό μου…». επεσήμανε ο διερχόμενος οδηγός, ο οποίος ανέφερε ότι δεν τρόμαξε.

Στο σημείο δεν άργησαν να μεταβούν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι συνέλαβαν τον 45χρονο δράστη, ο οποίος μετά τη σύλληψή του επρόκειτο να οδηγηθεί αρμοδίως.

Ας σημειωθεί ακόμη ότι μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV  και το neakriti.gr ο διερχόμενος οδηγός, επεσήμανε ότι όντως, στην ευρύτερη περιοχή λαμβάνουν χώρα αρκετά συχνά παρόμοια περιστατικά «παρά το ότι η Αστυνομία καταβάλει μεγάλες προσπάθειες» για την πάταξη τέτοιου είδους φαινομένων.

Χθες το απόγευμα, η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για το χθεσινό συμβάν. "Συνελήφθη, σήμερα(σ.σ. χθες)  (04.10.2022) το πρωί από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου, ημεδαπός κατηγορούμενος για ληστεία.

Ειδικότερα, σήμερα (σ.σ. χθες) (04.10.2022) το πρωί ο ημεδαπός έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του εισήλθε σε επιχείρηση ημεδαπής και απειλώντας την με αιχμηρό αντικείμενο (μαχαίρι) αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ.

Άμεσα από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας εντοπίστηκε και συνελήφθη ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μαχαίρι, ιατρική μάσκα, καπέλο και μπουφάν τα οποία φορούσε κατά τη διάπραξη της ληστείας και το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό το οποίο αποδόθηκε στην παθούσα.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News