Κεγκέρογλου: Nα προχωρήσει το ώριμο έργο για το νέο Δικαστικό Μέγαρο στο Ηράκλειο

Ηράκλειο
Κεγκέρογλου: Nα προχωρήσει το ώριμο έργο για το νέο Δικαστικό Μέγαρο στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Άμεσες ενέργειες για να προχωρήσει το ώριμο έργο της ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου», ζητά ο Βουλευτής Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου

Mε ερώτηση που κατέθεσε προς τα Υπουργεία Υποδομών και Δικαιοσύνης, ο Βουλευτής Ηρακλείου, κ.Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά άμεσες ενέργειες για να προχωρήσει το ώριμο έργο της ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Η ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου που θα συμβάλλει στην απρόσκοπτη απονομή της δικαιοσύνης, αποτελεί ένα αναγκαίο και ώριμο έργο που όμως έχει καθυστερήσει υπερβολικά και αδικαιολόγητα η έναρξη κατασκευής του, παρόλο που το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου στο οποίο προβλέπεται να γίνει είναι ξεκάθαρο και άρα μπορεί να προχωρήσει άμεσα.

Στις 06/06/22, κατά την συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης μου στην Ολομέλεια της Βουλής, είχα τονίσει την ανάγκη για τήρηση των υποσχέσεων και των χρονοδιαγραμμάτων αναφορικά με την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου, ζητώντας την «εντός δέκα (10) ημερών» παραχώρηση οικοπέδου για το Δικαστικό Μέγαρο Χανίων άλλως τον διαχωρισμό των έργων και ο Υφυπουργός Υποδομών ανακοίνωσε ότι:

  1. Ήλθε σε επικοινωνία με το ΤΑΧΔΙΚ, ΕΤΑΔ, τον κ. Βλαστό και το ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ για την άμεση παραχώρηση του οικοπέδου στα Χανιά.
  2. Συνεδρίασε η επιτροπή ΣΔΙΤ όπου ενέκρινε το έργο πακέτο Δικαστικά Μέγαρα Ηρακλείου – Χανίων και την αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου Ρεθύμνου
  3. Τα κτίρια θα είναι σύγχρονα και ενεργειακά αναβαθμισμένα και θα βελτιώσουν τις συνθήκες απόδοσης της δικαιοσύνης ενώ δεσμεύτηκε ότι σύντομα εντός του καλοκαιριού θα υπήρχαν συγκεκριμένες ανακοινώσεις για τα τρία (3) έργα (Δικαστικά Μέγαρα Ηρακλείου – Χανίων και την αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου Ρεθύμνου).

Κοινός τόπος, ύστερα και από την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 24-07-22 με την συμμετοχή τοπικών φορέων, Δήμου Ηρακλείου, Περιφέρειας Κρήτης, βουλευτών, Εμπορικού Συλλόγου, Επιμελητήριων, ΔΣΗ κ.τ.λ., είναι ο διαχωρισμός της ανέγερσης του νέου δικαστικού μεγάρου Ηρακλείου από άλλα υποέργα που δεν είναι ώριμα.

Στην κατεύθυνση αυτή μάλιστα, με την υπ’ άριθμ πρωτ 1081/26-09-22 επιστολή των Δημάρχου Ηρακλείου, Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου και Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου διατυπώνεται το αίτημα της τροποποίησης της αρ. 111613/27.04.21 απόφασης και του διαχωρισμού της ανέγερσης του Νέου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου από τα λοιπά έργα που δεν είναι ώριμα.

Επειδή η πόλη του Ηρακλείου πρέπει, χωρίς άλλη καθυστέρηση, να αποκτήσει το Δικαστικό Μέγαρο που της αρμόζει για την απρόσκοπτη απονομή της δικαιοσύνης προς όφελος των πολιτών και του Δημοσίου συμφέροντος

Επειδή, φαίνεται ότι δεν έχει συντελεστεί κάποια πρόοδός αναφορικά με την παραχώρηση οικοπέδου για το Δικαστικό Μέγαρο Χανίων, καθίσταται ολοένα και πιο επιτακτική η ανάγκη αυτονόμησης του έργου της ανέγερσης του νέου δικαστικού μεγάρου Ηρακλείου

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί:

  1. Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου το έργο της ανέγερσης του Νέου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου να εισέλθει σε διαγωνιστική διαδικασία και ολοκλήρωση;
  2. Προτίθεστε να δημοπρατήσετε την ανέγερση του Νέου δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου, δεδομένης της ωριμότητας του και να το απομπλέξετε από άλλα μη ώριμα έργα, λ.χ του Δικαστικού Μεγάρου Χανίων, όπως σας ζητούν αιρετοί και φορείς του Ν.Ηρακλείου;».
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News