Σαν σήμερα το 1998 φεύγει από τη ζωή η Ηρακλειώτισσα Λιλή Ζωγράφου

Κρήτη
Σαν σήμερα το 1998 φεύγει από τη ζωή η Ηρακλειώτισσα Λιλή Ζωγράφου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαν σήμερα στις 2 Οκτωβρίου 1998, έχασε τη μάχη με τη ζωή η Ηρακλειώτισσα Λιλή Ζωγράφου, η οποία βρισκόταν στην Κρήτη για διακοπές, όταν υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο

Σαν σήμερα στις 2 Οκτωβρίου 1998, έχασε τη μάχη με τη ζωή η Ηρακλειώτισσα Λιλή Ζωγράφου, η οποία βρισκόταν στην Κρήτη για διακοπές, όταν υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η κηδεία της έγινε στον ναό του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο στις 3 Οκτωβρίου 1998 ενώ πολλά πρόσωπα της πολιτικής σκηνής απέστειλαν συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

Στη διαθήκη της, η Ζωγράφου όρισε ως δικαιούχους των πνευματικών δικαιωμάτων των έργων της τις Εκδόσεις Αλεξάνδρεια αλλά και τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος.

Η Λιλή Ζωγράφου (1922 - 1998) ήταν Ελληνίδα δημοσιογράφος, λογοτέχνιδα, δοκιμιογράφος, θεατρική συγγραφέας και πολιτική ακτιβίστρια, ένθερμη υποστηρίκτρια του γυναικείου κινήματος. Στα βιβλία της, εξέτασε ειδικότερα τη θέση της γυναίκας στην Ελληνική κοινωνία του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα. Κεντρικά θέματα του έργου της συνιστούν η προσωπική ελευθερία, η ελευθερία του λόγου, η σεξουαλική καταπίεση και η σεξουαλική απελευθέρωση.

Υπήρξε μια σπουδαία προσωπικότητα των ελληνικών γραμμάτων που με το λόγο και το ύφος της εξέφραζε πάντα το ριζοσπαστικό δυναμισμό της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News