Ηράκλειο: Κυκλοφοριακό πρόβλημα και με τον δεύτερο κόμβο στον Αϊ Γιάννη Χωστό (εικόνες, βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Κυκλοφοριακό πρόβλημα και με τον δεύτερο κόμβο στον Αϊ Γιάννη Χωστό (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και δεύτερος κόμβος στο ύψος της διασταύρωσης Φοινικιάς - Μαλάδες

Η μειωμένη κίνηση των οχημάτων το Σαββατοκύριακο λόγω της μη λειτουργίας τόσο μεγάλης μερίδας επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή όσο και των πολυάριθμων σχολικών συγκροτημάτων που εξυπηρετούν τον κόσμο που κινείται στην περιοχή του Αϊ Γιάννη Χωστού οδήγησαν τους αρμόδιους στην δημιουργία, σήμερα, του 2ου κόμβου στο ύψος της διασταύρωσης Φοινικιάς- Μαλάδες.

Ο εν λόγω κόμβος έρχεται να εξυπηρετήσει τους οδηγούς που ανεβαίνουν από Εθνική και θέλουν να κινηθούν προς Ηράκλειο.

Το έντονο ωστόσο κυκλοφοριακό πρόβλημα που υπάρχει στη μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας τους τελευταίους μήνες και από την στιγμή δημιουργίας του 1ου κόμβου, έξω από την εκκλησία του Αϊ Γιάννη, προβληματίζει τους αγανακτισμένους διερχόμενους οδηγούς και κατοίκους καθώς θεωρούν πως και αυτή η παρέμβαση θα οξύνει- σε ακόμη  μεγαλύτερο βαθμό- το πρόβλημα!

Όπως μαρτυρούν οι διερχόμενοι, πριν τις όποιες παρεμβάσεις, το κυκλοφοριακό πρόβλημα αφορούσε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, το πρωί και το μεσημέρι όταν συνέπιπτε η μετακίνηση των παιδιών προς και από τα σχολεία και των εργαζομένων προς και από τις δουλειές τους. Περίπου δηλαδή 7:45 με 8:30 το πρωί και 1:00 με 2:30 το μεσημέρι. Τις υπόλοιπες ώρες η ροή κυκλοφορίας δεν παρουσίαζε πρόβλημα, σε αντίθεση με τους τελευταίους μήνες όπου στα μεγαλύτερα διαστήματα της ημέρας υπάρχει κυκλοφοριακό κομφούζιο, με τις ώρες αιχμής να δοκιμάζονται οι αντοχές των οδηγών.

Το πρόβλημα αφορά σε όσους θέλουν να κινηθούν από Προφήτη Ηλία, Μαλάδες, Αϊ Σίλα, Λοφούπολη, Φοινικιά και τις όμορες περιοχές προς Ηράκλειο καθώς είναι αρκετά μεγάλος ο αριθμός τους, δημιουργώντας ουρά οχημάτων, περιμένοντας μέχρι τώρα όσους επιθυμούσαν να στρίψουν στον κόμβο έξω από τον Άι Γιάννη προς Εθνική. Όπως διαμαρτύρονται, η δημιουργία και του κόμβου Φοινικιάς- Μαλάδων θα τους αναγκάσει πλέον να παραχωρούν και εκεί προτεραιότητα, με την αναμονή τους να γίνεται ακόμη μεγαλύτερη…

Για τις ανάγκες του ρεπορτάζ, βρεθήκαμε σήμερα στο σημείο με τους διερχόμενους οδηγούς να μην κρύβουν την αγανάκτηση τους, αντιδρώντας με φωνές και καλώντας τους αρμοδίους να βρεθούν τη Δευτέρα το πρωί στο σημείο για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι, την αποτελεσματικότητα και του συγκεκριμένου κόμβου!

«Εδώ θα δείτε τι θα γίνει τη Δευτέρα! Σήμερα Σάββατο και υπάρχει τόση κίνηση… Τη Δευτέρα να έρθουν να δουν από κοντά, αυτοί που πήραν τις αποφάσεις, τι κατάφεραν!», έλεγε εμφανώς εκνευρισμένος διερχόμενος οδηγός βλέποντας το συνωστισμό στο σημείο.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι το μέγεθος του δρόμου στον συγκεκριμένο κόμβο Φοινικιάς- Μαλάδων είναι τέτοιο που δεν επιτρέπει την απρόσκοπτη κίνηση των αυτοκινήτων με αποτέλεσμα κάποιες φορές να είναι προβληματική η περιστροφή…

Δεν είναι λίγοι πάντως εκείνοι που τονίζουν ότι είναι καλύτερα να ξηλωθούν όλα όσα έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή αφού η πρότερη κατάσταση ήταν η … λιγότερο κακή!  Υπάρχουν και κάποιοι που προτείνουν την τοποθέτηση φαναριών που θα δίνει προτεραιότητα στο ρεύμα που έχει τη μεγαλύτερη κινητικότητα..

Όπως και να έχει πάντως, είναι βέβαιο ότι με ημίμετρα δεν φαίνεται να βρίσκεται λύση σε μία περιοχή στην οποία κινείται καθημερινά μεγάλος όγκος οδηγών!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News