Μεσαρά: Αναβιώνει η τραγωδία στον Γεροπόταμο (βίντεο, εικόνες)

Κρήτη
Μεσαρά: Αναβιώνει η τραγωδία στον Γεροπόταμο (βίντεο, εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για τη διεξαγωγή της δίκης αναφορικά με την ανείπωτη τραγωδία με 4 νεκρούς που είχε συγκλονίσει τον Φεβρουάριο του 2019 το πανελλήνιο

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για τη διεξαγωγή της δίκης αναφορικά με την ανείπωτη τραγωδία που είχε συγκλονίσει τον Φεβρουάριο του 2019 το πανελλήνιο, οπότε και είχαν βρει τραγικό τέλος στα ορμητικά νερά του Γεροπόταμου, στη Μεσαρά, τέσσερις συνάνθρωποί μας, συγγενείς μεταξύ τους.

Όπως είχε αποκαλύψει το neakriti.gr, την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου αναμένεται να δικαστούν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου ο τότε δήμαρχος Φαιστού και η τότε αρμόδια αντιδήμαρχος. Αμφότεροι κατηγορούνται για «ανθρωποκτονία από αμέλεια».

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι ως αρμόδιοι δε μερίμνησαν για την ύπαρξη ειδικής σήμανσης στην ιρλανδική διάβαση που επιχείρησε να διασχίσει το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ο Κώστας Γιαννακάκης, η σύζυγός του Ροδούλα Τζαγκαράκη, η αδερφή της Μαριλένα Τζαγκαράκη και η μητέρα των δύο αδερφών, Μαρία Χατζηπάνου. Εξάλλου, οι κατηγορούμενοι φέρονται να μην είχαν μεριμνήσει για να “κλείσει” η επίμαχη ιρλανδική διάβαση το μοιραίο εκείνο βράδυ.

Ο Κώστας Γιαννακάκης είχε ξεκινήσει μαζί με τη σύζυγό του από το Καλό Χωριό Μεραμπέλου, όπου διέμενε η οικογένεια, με προορισμό τη Μεσαρά, για να παρευρεθούν σε γάμο. Το ζευγάρι έκανε παράκαμψη μεταβαίνοντας στις Αρχάνες, για να παραλάβει τη μητέρα της Ροδούλας, Μαρία Χατζηπάνου, καθώς και τη μικρότερη αδερφή της, Μαριλένα Τζαγκαράκη. Οι τέσσερίς τους έφτασαν στο κέντρο διασκέδασης, στην ευρύτερη περιοχή του Πετροκεφαλίου, στη Μεσαρά.

Αφού διασκέδασαν για λίγες ώρες, μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, πήραν τον δρόμο της επιστροφής. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις εκλιπόντες (σ.σ. εκτιμάται ότι στο τιμόνι βρισκόταν είτε ο 29χρονος, είτε η γυναίκα του) βρέθηκε στο επίμαχο πέρασμα, όπου διασταυρώνεται ο δρόμος με το ρέμα του Γεροποτάμου. Όπως όλα δείχνουν, το αυτοκίνητο βρέθηκε ξαφνικά “παγιδευμένο” στο εν λόγω σημείο, καθώς η στάθμη του νερού είχε ανέβει.

Το ζευγάρι έκανε μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών δύο τηλεφωνήματα στην Άμεση Δράση, γνωστοποιώντας την κατάσταση άμεσου κινδύνου στην οποία βρίσκονταν οι τέσσερις επιβαίνοντες. Λίγα λεπτά αργότερα ξεκινούσε μια τιτάνια επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης από τις Αρχές. Παρά τις τεράστιες προσπάθειες που κατέβαλλαν περισσότερα από 70 άτομα από διάφορες υπηρεσίες για περίπου 36 ώρες, οι τέσσερις συνάνθρωποί μας εντοπίστηκαν τελικά νεκροί, σκορπώντας ανείπωτη οδύνη στους οικείους τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News