Ηράκλειο: Μυστήριο με γυναίκα επαίτη που πληρώνει κούρσες ταξί

Κρήτη
Ηράκλειο: Μυστήριο με γυναίκα επαίτη που πληρώνει κούρσες ταξί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θλίψη προκαλεί η εικόνα μιας γυναίκας που επαιτεί το τελευταίο διάστημα στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, περιοχή γνωστή ως Λιοντάρια στο Ηράκλειο

Θλίψη προκαλεί η εικόνα μιας γυναίκας που επαιτεί το τελευταίο διάστημα στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, περιοχή γνωστή ως Λιοντάρια στο Ηράκλειο.

Επιχειρηματίες της περιοχής που έχουν παρατηρήσει τις κινήσεις καθώς βρίσκεται σχεδόν ολόκληρη ημέρα στην περιοχή ζητώντας "μια μικρή βοήθεια" αναφέρουν ότι διακρίνουν κάτι διαφορετικό σε εκείνη από άλλους επαίτες που δυστυχώς συνωστίζονται στο κεντρικότερο σημείο της Κρήτης.

Όπως αναφέρουν η γυναίκα είναι πάντοτε περιποιημένη και καθαρή, δε δείχνει για άνθρωπο που δεν έχει στέγη ενώ τους έχει εντυπωσιάσει όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο neakriti.gr ένας από τους παλαιότερους επιχειρηματίες στην περιοχή των Λιονταριών το γεγονός ότι κάθε μέρα την αφήνει ένα ταξί στο σημείο! Πληροφορίες αναφέρουν ότι πληρώνει και με το παραπάνω τον οδηγό, τον χαιρετάει με γλυκύτητα σαν να τον γνωρίζει χρόνια κατεβαίνει και αρχίζει την επαιτεία στο εμπορικότερο σημείο της πόλης! Από τα Λιοντάρια ως τον Άγιο Τίτο. Το απόγευμα, όταν αρχίσει και σκοτεινιάζει αναφέρει και πάλι ο ίδιος επιχειρηματίας στο neakriti.gr πηγαίνει στην πιάτσα των ταξί, μπαίνει σε ένα και επιστρέφει προφανώς στο σημείο διαμονής της. Ο ίδιος επιχειρηματίας των Λιονταριών προσθέτει ότι η παρουσία της, συστηματική στην περιοχή, έχει πυροδοτήσει συζητήσεις μεταξύ των οποίων αναφέρουν ότι πρόκειται για γυναίκα χωρίς οικονομικές δυσκολίες ακόμη φέρεται και ως ιδιοκτήτρια τριώροφου ακινήτου όπου διαμένει όμως κάποια ανάγκη της, πιθανόν και εσωτερική την ωθεί στην επαιτεία.

Εκείνο που επισημαίνεται όμως από τους καταστηματάρχες είναι ότι η εικόνα των επαιτών φέτος ειδικά στην περιοχή, την πλέον τουριστική στην Κρήτη και η φορτικότητα τους προς τους τουρίστες μάλλον λειτουργεί αρνητικά για τη γνώμη που σχηματίζουν και μεταφέρουν στη χώρας φεύγοντας από την Κρήτη. Φυσικά δεν είναι μόνο αυτό το αρνητικό που παίρνουν μαζί τους επιστρέφοντας στη χώρα τους...Δυστυχώς μένουν ακόμη πολλά να γίνουν ώστε να βελτιωθούν υποδομές και υπηρεσίες προς τον τουρισμό στη χώρα μας.

(Φωτογραφία Αρχείου Δια-SOS-τε τη Μεσαρά)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News