Νέα «ποικιλία» κάνναβης προκαλεί ψυχώσεις - Τι αναφέρουν οι ειδικοί (βίντεο)

Κρήτη
Νέα «ποικιλία» κάνναβης προκαλεί ψυχώσεις - Τι αναφέρουν οι ειδικοί (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ημερίδα του ΚΕΘΕΑ - Αριάδνη στο Πολιτιστικό κέντρο Ηρακλείου

Σήμα κινδύνου στέλνουν οι ειδικοί για το χασίς που κάθε άλλο παρά αθώο ναρκωτικό μπορεί να θεωρείται , αφού το τελευταίο διάστημα η κάνναβη που κυκλοφορεί και στην Κρήτη περιέχει άκρως επικίνδυνες ουσίες. Σύμφωνα με τα στοιχεία η συγκεκριμένη μορφή κάνναβης ανοίγει το δρόμο σε ψυχώσεις και έντονη εξάρτηση στους χρήστες της. Όπως τονίστηκε στη διάρκεια εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο, μεγάλο αγώνα δίνουν εξαρτημένοι από ουσίες ,όχι μόνο να απεξαρτηθούν, αλλά να μπουν και πάλι στον εργασιακό στίβο.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν για την κάνναβη που συχνά κάνει «θραύση» στους νέους, ότι η ουσία που περιλαμβάνει, μπορεί να οδηγήσει σε έναν εφιάλτη επηρεάζοντας με τον πιο σκοτεινό τρόπο την ψυχική τους υγεία. Ανοίγει το δρόμο στις σκοτεινές διαδρομές της ψυχής, προκαλεί δυσκολίες που κάποιοι ίσως ούτε καν φαντάζονται.

Όσο πολυσυζητημένη είναι η κάνναβη, τόσο επικίνδυνη είναι σύμφωνα με τους ειδικούς, που ξεκαθαρίζουν ότι όσο κι αν κάποιοι επιχειρούν να περάσουν το μήνυμα ότι είναι αθώα, τόσο οι αριθμοί και τα ποσοστά αποδεικνύουν ότι δεν είναι καθώς φαίνεται να είναι πενταπλάσια η πιθανότητα ψυχικής διαταραχής για τους χρήστες.

Στη διάρκεια ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο πειραματικό θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου για την εξάρτηση με διακεκριμένους ομιλητές, τονίστηκε ο σημαντικός ρόλος που διαδραματίζει το ΚΕΘΕΑ Αριάδνη στην προσπάθεια εξαρτημένων που έχουν ταυτόχρονα προβλήματα ψυχικής υγείας, να δουν την άκρη του τούνελ. Την ημερίδα πραγματοποίησε το  ΚΕΘΕΑ με την υποστήριξη του δήμου Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News