Ηράκλειο: Ξεκίνησαν οι εργασίες αντιστήριξης στην οδό Αστρινάκη

Κρήτη
Ηράκλειο: Ξεκίνησαν οι εργασίες αντιστήριξης στην οδό Αστρινάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η περιοχή είχε χτυπηθεί από κύμα κακοκαιρίας το Φεβρουάριο του 2019 κατά την οποία δημιουργήθηκε μια εκτεταμένη κατολίσθηση του πρανούς, ύψους 15 μέτρων

Κάλλιο αργά παρά ποτέ για την οδό Αστρινάκη του δήμου Ηρακλείου, όπου σημειώθηκε εκτεταμένη κατολίσθηση στην κακοκαιρία τον Φεβρουάριο του 2019. Στην οδό Αστρινάκη, οι εργασίες έχουν ξεκινήσει και αφορούν στην αποκατάσταση και αντιστήριξη του πρανούς που έχει υποχωρήσει μετά από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Γιάννης Αναστασάκης, με δημοσίευσή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook αναφέρει ότι: «Ένα δυνητικά επικίνδυνο πρανές, λόγω της θέσης και της μορφολογίας του, στην οδό Αστρινάκη στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Αικατερίνης στη 2η δημοτική κοινότητα. Είχαμε παρέμβει εκτάκτως πριν περίπου τριάμισι χρόνια και πλέον ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί η παρέμβαση με σταθερό τρόπο. Μετά από μελέτη και δημοπράτηση της Τεχνικής Υπηρεσίας έγιναν υπό την επίβλεψη των μηχανικών μας οι εργασίες από εταιρία εξειδικευμένη στην εκτέλεση ειδικών έργων αντιστήριξης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για αναπτυσσόμενη περιοχή και η οδός Αστρινάκη εξυπηρετεί διαρκώς και περισσότερο κυκλοφοριακό φόρτο».

Ήταν Φεβρουάριος του 2019, όταν το Ηράκλειο χτυπήθηκε από ένα κύμα κακοκαιρίας, στη διάρκεια της οποίας δημιουργήθηκε μια εκτεταμένη κατολίσθηση του πρανούς, ύψους 15 μέτρων, στην οδό Αστρινάκη, στην ευρύτερη περιοχή Πατελών-Κατσαμπά.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων της χειμερινής περιόδου και στο οδόστρωμα κατέπεσε τμήμα του πρανούς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News