Ηράκλειο: Ξεκινούν σήμερα τα έργα στον ΒΟΑΚ - Κλειστή η αριστερή λωρίδα από Παπαναστασίου έως Γιόφυρο

Κρήτη
Ηράκλειο: Ξεκινούν σήμερα τα έργα στον ΒΟΑΚ - Κλειστή η αριστερή λωρίδα από Παπαναστασίου έως Γιόφυρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα γίνεται τμηματική διακοπή κυκλοφορίας και ρύθμιση κυκλοφορίας με αποκλεισμό στις εισόδους και εξόδους των κατά περίπτωση κόμβων

Με την ευχή και την ελπίδα να μην επαναληφθούν σκηνικά του πρόσφατου παρελθόντος, με εικόνες κυκλοφοριακού χάους, ουρές χιλιομέτρων και οδηγούς να δοκιμάζουν την υπομονή και τα νεύρα τους πίσω από το τιμόνι, ξεκινούν σήμερα Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, εργασίες ασφαλτόστρωσης στον ΒΟΑΚ.

Συγκεκριμένα, από σήμερα Πέμπτη και έως τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου θα είναι κλειστή η αριστερή λωρίδα του ρεύματος κυκλοφορίας από Ηράκλειο προς Ρέθυμνο, από τον κόμβο Κνωσού-Παπαναστασίου έως τον κόμβο Γιοφύρου. Οι εργασίες εντάσσονται στο πλαίσιο του έργου «Βελτιώσεις-συντηρήσεις νέας και παλαιάς εθνικής οδού Περιφέρειας Κρήτης για τα έτη 2020-2022».

«Ειδικότερα, οι εργασίες ασφαλτόστρωσης επί του ΒΟΑΚ θα πραγματοποιηθούν σταδιακά σε τμήμα μήκους περί τα 3.500 μ. και στις δύο κατευθύνσεις, ενώ θα αποκλείεται σε κάθε φάση η μία λωρίδα κυκλοφορίας του εκάστοτε ρεύματος, για μήκος περίπου 1.500 μ., και έπειτα η ίδια διαδικασία με αποκλεισμό για τα επόμενα 2.000 μ.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα γίνεται τμηματική διακοπή κυκλοφορίας κάθε φορά στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας και ρύθμιση κυκλοφορίας με αποκλεισμό στις εισόδους και εξόδους των κατά περίπτωση κόμβων όπου θα παρέχεται ενημέρωση για εναλλακτικές λύσεις πορείας των οδηγών που επιθυμούν να εισέλθουν ή να εξέλθουν του ΒΟΑΚ.

Η πρώτη φάση των εργασιών θα ξεκινήσει σήμερα Πέμπτη, οπότε και θα αποκλειστεί η αριστερή λωρίδα του ρεύματος κυκλοφορίας με κατεύθυνση από Ηράκλειο προς Χανιά στο τμήμα με αρχή τον κόμβο Κνωσού-Παπαναστασίου και για 1.500 μέτρα και η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από τη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας. Παρακαλούνται όλοι οι οδηγοί που σκοπεύουν να μετακινηθούν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα παραπάνω σημεία, να ενημερώνονται για τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες και για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους να συμμορφώνονται στις πληροφοριακές πινακίδες και την εργοταξιακή σήμανση, καθώς και στα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων», αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΛ.ΑΣ.

(φωτογραφία Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News