Στο Αρκαλοχώρι ο Τριαντόπουλος ένα χρόνο μετά το φονικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου

Κρήτη
Στο Αρκαλοχώρι ο Τριαντόπουλος ένα χρόνο μετά το φονικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφού ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Επιμελητήριο, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, μετέβη στο Αρκαλοχώρι, το χωρίο που «χτύπησε» ο σεισμός πριν από ένα χρόνο

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που έλαβε χώρα σήμερα Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, στο Επιμελητήριο, με θέμα την οικονομική στήριξης των σεισμόπληκτων επιχειρήσεων, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος βρέθηκε στο Αρκαλοχώρι ένα χρόνο μετά το φονικό σεισμό.

Προηγήθηκε σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων, με θέμα το τρίτο σχήμα στήριξης των επιχειρήσεων στην περιοχή, το οποίο σχεδιάζει η Κυβέρνηση, με σκοπό να ενισχυθούν, τόσο η τοπική κοινωνία, όσο και οι παραγωγικοί φορείς, έναν χρόνο ακριβώς μετά τον καταστροφικό σεισμό.

Όπως ανέφερε ο κ. Τριαντόπουλος, βρίσκεται σε εξέλιξη η ενίσχυση σε τρίτο βαθμό των επιχειρήσεων της περιοχής που έχουν πληγεί άμεσα και έμμεσα. «Το συνολικό κυβερνητικό σχέδιο για την περιοχή πλησιάζει τα 300 εκατομμύρια ευρώ και είναι το μεγαλύτερο που έχει ποτέ δοθεί σε μια τόσο στοχευμένη περιοχή» είπε ο κ. Τριαντόπουλος που επικέντρωσε στην ανάγκη το επόμενο διάστημα να δοθεί έμφαση στην ανασυγκρότηση.

Οι επετειακές εκδηλώσεις στο χωριό του Αρκαλοχωρίου, για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το φονικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου, έχουν ξεκινήσει από τις προηγούμενες ημέρες ενώ σήμερα Τρίτη πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Προφήτη Ηλία.

Από τις 9:18 έως και τις 11:30 τα καταστήματα του Αρκαλοχωρίου, δεν θα λειτουργούν ως ένα συμβολικό κλείσιμο, ενώ στις 12:00 είναι προγραμματισμένη η τοποθέτηση  εικαστικού έργου με θέμα το σεισμό που φιλοτέχνησε η Νεοπούλου Ελευθερία στον κόμβου εισόδου από Ηράκλειο.

(φωτογραφία αρχείου Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News