Ηράκλειο: Δίχως τέλος τα κρούσματα με φόλες - Καταγγελίες και μια προσαγωγή στη Βιάννο

Κρήτη
Ηράκλειο: Δίχως τέλος τα κρούσματα με φόλες - Καταγγελίες και μια προσαγωγή στη Βιάννο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην ευρύτερη περιοχή της Βιάννου εντοπίστηκαν πέντε κομμάτια κρέας πασπαλισμένα με άσπρη σκόνη καθώς και δύο ύποπτα μπουκάλια του νερού, με πολλά ψόφια έντομα τριγύρω

Απανωτά κρούσματα με φόλες απασχολούν το τελευταίο διάστημα τα στελέχη της Α’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης-Δωδεκανήσου. Οι ομάδες σκύλων ανίχνευσης δηλητηριασμένων δολωμάτων της Ομοσπονδίας επιχειρούν συνεχώς, πραγματοποιώντας αυτοψίες τόσο στην Κρήτη, όσο και στη Ρόδο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε, δύο από τα πιο σοβαρά πρόσφατα περιστατικά καταγράφηκαν στον νομό Ηρακλείου, μετά από αυτοψίες του κ. Σπύρου Νηστικάκη και του ειδικά εκπαιδευμένου σκυλιού «Ντάικα».

Ειδικότερα, την περασμένη Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, βρέθηκαν στο Κεφάλι Χόνδρου, στην ευρύτερη περιοχή της Βιάννου, «πέντε κομμάτια κρέας πασπαλισμένα με άσπρη σκόνη καθώς και δύο ύποπτα μπουκάλια του νερού, με πολλά ψόφια έντομα τριγύρω. Βρέθηκε επίσης ένας νεκρός σκαντζόχοιρος. Εντοπίστηκε ένα ύποπτο άτομο, για την τοποθέτηση των δολωμάτων, το οποίο οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Βιάννου, όπου σχηματίστηκε δικογραφία. Με εντολή του εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερο μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων του εργαστηρίου για τα ευρήματα».

Επίσης, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, εντοπίστηκαν, μετά από σχετική καταγγελία, μέσα στο Καταφύγιο Άγριας Ζωής του Γιούχτα, στον δήμο Αρχανών-Αστερουσίων, συνολικά 52 δολώματα (κομμάτια σκυλοτροφής με άσπρη σκόνη). Και για τη συγκεκριμένη υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία από το Α’ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου.

Σημειώνεται ότι οι περισσότερες από τις αυτοψίες διενεργούνται, κυρίως μετά από καταγγελίες που φτάνουν τόσο στους χειριστές, όσο και στα γραφεία της Α’ ΚΟΚΔ και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

(φωτογραφία αρχείου pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News