Στο Ηράκλειο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις εργασίες του ΕΛΚ

Κρήτη
Στο Ηράκλειο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις εργασίες του ΕΛΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στόχος των “Study Days” είναι η χάραξη στρατηγικής για όλο το κοινοβουλευτικό έτος - Από τα θέματα που έχουν οριστεί στην ατζέντα, ξεχωρίζει η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης, σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη διεθνή συγκυρία, κυρίως λόγω της ενεργειακής κρίσης

H ετήσια συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος θα λάβει χώρα από σήμερα Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στη Χερσόνησο νομού Ηρακλείου, με τη συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων από την πολιτική οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, της μεγαλύτερης πολιτικής δύναμης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η έναρξη των ΕΡΡ Group “Study Days” θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Στόχος των “Study Days” είναι η χάραξη στρατηγικής για όλο το κοινοβουλευτικό έτος. Από τα θέματα που έχουν οριστεί στην ατζέντα, ξεχωρίζει η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης, σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη διεθνή συγκυρία, κυρίως λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Η σύνοδος ήταν να φιλοξενηθεί εδώ στην Κρήτη πριν από ένα χρόνο, ωστόσο είχε πάρει αναβολή τότε λόγω των έκτακτων γεγονότων με τον καταστροφικό, φονικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου του 2021, με επίκεντρο το Αρκαλοχώρι.

Ένα χρόνο μετά, το νησί μας θα φιλοξενήσει τη σύνοδο, ένα σημαντικό αν μη τι άλλο πολιτικό γεγονός, που έρχεται, σημειωτέον, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα μας συγκυρία, με το βλέμμα στραμμένο στη διαρκώς κλιμακούμενη επιθετική ρητορική εκ μέρους της ηγεσίας της Τουρκίας και προσωπικά του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Στο επίκεντρο της συνόδου, που θα φιλοξενηθεί σε γνωστό, μεγάλο ξενοδοχείο στην περιοχή της Χερσονήσου, θα βρεθεί η γενικότερη πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, κατά την οποία κυριαρχούν το ενεργειακό, ο πόλεμος στην Ουκρανία, αλλά και οι εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και το Μεταναστευτικό.

Όπως επισημαίνεται από πλευράς της Ν.Δ., η επιλογή της Κρήτης υπογραμμίζει και σηματοδοτεί την εμπιστοσύνη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Ελλάδα και τη Νέα Δημοκρατία, καθώς και την έμπρακτη αναγνώριση των εταίρων μας στον πρωταγωνιστικό ρόλο και το έργο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στο κυβερνητικό «στρατόπεδο» σημειώνουν, μάλιστα, ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα έχει τη μεγαλύτερη πολιτική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αποτελούμενη από 176 ευρωβουλευτές, και πως το ΕΛΚ συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με 10 επιτρόπους, με επικεφαλής την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ενώ εκπροσωπείται στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο από 6 αρχηγούς κυβερνήσεων από Αυστρία, Ελλάδα, Κροατία, Κύπρο, Λετονία και Ρουμανία.

Η έναρξη των ΕΡΡ Group “Study Days” θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη, στις 7 μ.μ., στο ξενοδοχείο “Creta Maris Beach Resort”. Τους προσκεκλημένους βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ θα καλωσορίσει και θα τιμήσει με την παρουσία του ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ το «παρών» θα δώσουν ο πρόεδρος του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης και ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Ν.Δ. και βουλευτής Σερρών Τάσος Χατζηβασιλείου, οι οποίοι θα απευθύνουν και ομιλία.

Ενόψει της διεξαγωγής της συνόδου του ΕΛΚ εδώ στη Χερσόνησο από σήμερα έως και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη προετοιμασίας στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ., με τη συμμετοχή του γραμματέα Παύλου Μαρινάκη, του γραμματέα Οργανωτικού Στέλιου Κονταδάκη και πολλών ακόμα υψηλόβαθμων «γαλάζιων» στελεχών.

Το πρόγραμμα της συνόδου

Παρουσία Μεϊμαράκη, Σχοινά και Αβραμόπουλου

Η έναρξη των EPP Group “Study Days” θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 7 το απόγευμα, με την εναρκτήρια ομιλία του πρωθυπουργού της Ελλάδας και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Θα ακολουθήσει χαιρετισμός από τον πρόεδρο του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, και τον αντιπρόεδρο του EΛΚ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενώ το «παρών» θα δώσει και ο γενικός γραμματέας του ΕΛΚ Αθανάσιος Μπακόλας.

Στις εργασίες της ετήσιας συνάντησης της Κ.Ο. του ΕΛΚ θα συμμετάσχουν με ομιλίες τους ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο τ. επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα.

Ομιλίες θα πραγματοποιήσουν ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης και ο βουλευτής Σερρών και γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε. της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου.

Στις εργασίες των “Study Days” θα συμμετάσχουν οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Μανόλης Κεφαλογιάννης, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και Θοδωρής Ζαγοράκης.

Προσκεκλημένοι στην εναρκτήρια εκδήλωση είναι και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας των νομών Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου.

(φωρογραφία αρχείου Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News