Συμπόσιο Ιατροδικαστικής στο Ηράκλειο: Ποιος ο ρόλος της μεταθανάτιας αξονικής τομογραφίας (βίντεο)

Κρήτη
Συμπόσιο Ιατροδικαστικής στο Ηράκλειο: Ποιος ο ρόλος της μεταθανάτιας αξονικής τομογραφίας (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Ηράκλειο πραγματοποιείται από σήμερα Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου το  ετήσιο Πανευρωπαϊκό Σεμινάριο και Συμπόσιο  Ιατροδικαστικής Ανθρωπολογίας που διοργανώνει-για πρώτη φορά στην Ελλάδα - η Μονάδα Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και η Ευρωπαϊκή Εταιρία Ιατροδικαστικής Ανθρωπολογίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης

 

  • Στο Ηράκλειο το συμπόσιο Ιατροδικαστικής Ανθρωπολογίας
  • Η αποκρυπτογράφηση του θανάτου από την έρευνα σε σκελετούς
  • Στην ελίτ της Ευρώπης η ιατροδικαστική μονάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης
  • Βάση δεδομένων από το 2018 όπλο της ιατροδικαστικής στο νησί
  • Ο ρόλος της μεταθανάτιας αξονικής τομογραφίας ρίχνει φως σε δύσκολες περιπτώσεις

Θεωρητική αλλά και πρακτική προσέγγιση έχει το  ετήσιο Πανευρωπαϊκό Σεμινάριο και Συμπόσιο Ιατροδικαστικής Ανθρωπολογίας που διοργανώνει - για πρώτη φορά στην Ελλάδα - η Μονάδα Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και η Ευρωπαϊκή Εταιρία Ιατροδικαστικής Ανθρωπολογίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης.

Ιατροδικαστές και ανθρωπολόγοι από όλο τον κόσμο έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης έρευνας σε σκελετούς, μέσω των οποίων θα επιχειρήσουν να φέρουν στο προσκήνιο στοιχεία από τη ζωή τους και την αιτία θανάτου τους.

Στην εξέλιξη της ιατροδικαστικής επιστήμης πάντως, η τεχνολογία φαίνεται ότι έχει πρωταρχικό ρόλο. Απόλυτα ευθυγραμμισμένη με αυτό η Μονάδα Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Κρήτης είναι η μοναδική στη χώρα που μέσω πληροφοριακού συστήματος διαθέτει πλέον βάση δεδομένων με τα αρχεία από το 2018, επιχειρώντας να ψηφιοποιήσει και των προηγούμενων ετών, σε μια προσπάθεια τόσο η έρευνα όσο και τα συμπεράσματά της να εξάγονται ευκολότερα και πάντως με μεγαλύτερη αξιοπιστία.

Άλλωστε η Μονάδα Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Κρήτης ως η μοναδική στη χώρα που χρησιμοποιεί την μεταθανάτια αξονική τομογραφία, διαθέτει πλέον ένα σύνολο εργαλείων που μπορούν ακόμη και στο κομμάτι της έρευνας ανθρωποκτονιών να αποδώσει τα μέγιστα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News