Ηράκλειο: Ελλείψεις εκπαιδευτικών σε βασικές ειδικότητες - Μισθοί πείνας για του πρωτοδιόριστους (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Ελλείψεις εκπαιδευτικών σε βασικές ειδικότητες - Μισθοί πείνας για του πρωτοδιόριστους (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξανά στο δρόμο δάσκαλοι και νηπιαγωγοί για τα ανοικτά μέτωπα στα σχολεία

Δυο εβδομάδες μετά το πρώτο κουδούνι και αρκετοί είναι οι μαθητές που ακόμα δεν έχουν μπει σε αίθουσα με δεκάδες κενά να καταγράφονται σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 

Μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα στην ειδική αγωγή εκεί οπού τα κενά  αφορούν όχι μόνο σε εκπαιδευτικό αλλά και ειδικό βοηθητικό προσωπικό.

Την ίδια ώρα στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση τα κενά αφορούν σε κρίσιμες ειδικότητες όπως Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας και Φιλολόγους. Οι συνθήκες εργασίας με επίκεντρο τον μισθό του πρωτοδιόριστου που σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες διαβίωσης σε μια ξένη πόλη φαίνεται πως είναι η κύρια αιτία των κενών. 

Ειδικότερα, σε επίπεδο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τα κενά ξεπερνούν τα 200 ενώ στην δευτεροβάθμια αγγίζουν τα 150.

Ως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης, Μανώλη Καρτσωνάκη, η β’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών. Στο μεταξύ παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης Κρήτης  πραγματοποίησαν σήμερα εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ζητώντας λύσεις για τα κενά, την αξιολόγηση αλλά και την δικαστική εμπλοκή που υπάρχει εξαιτίας της.    

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News